Hlavní obsah

Ostudný debakl slavné Williamsové: Kdy skončím? Nevím, proč se vůbec ptáte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tohle jubileum se vůbec nepovedlo. Stý zápas legendární tenistky Venus Williamsové na US Open skončil pro slavnou Američanku nejtěžší grandslamovou porážkou v její kariéře. Třiačtyřicetiletá hráčka, jež turnaj v letech 2000 a 2001 ovládla, podlehla belgické kvalifikantce Greet Minnenové 1:6, 1:6. V prvním kole se v New Yorku loučila potřetí za sebou, z úvodních 21 startů na US Open přitom měla v prvním kole bezchybnou bilanci 21:0.

Foto: Jason DeCrow, ČTK/AP

Venus Williams, of the United States, returns a shot to Greet Minnen, of Belgium, during the first round of the U.S. Open tennis championships, Tuesday, Aug. 29, 2023, in New York. (AP Photo/Jason DeCrow)

Článek

Šestadvacetiletá Minnenová přišla na svět v srpnu 1997, měsíc předtím, než Williamsová při debutu ve Flushing Meadows došla do finále. „Bylo pro mě neuvěřitelné zahrát si s takovou legendou. Mám k ní ohromný respekt. To, že v 43 letech pořád hraje, je opravdu úžasné,“ řekla na kurtu Minnenová.

„Má skvělé údery, skvělý servis… Snažila jsem se ji rozběhat, co to jen šlo,“ dodala. Přiznala, že před koncem zápasu byla z blížící se výhry nad legendou rozrušená. „Srdce mi tlouklo opravdu hodně rychle.“

Vystoupení nejstarší hráčky v pavouku si užili diváci na zaplněném stadionu a do šaten vyprovodili Williamsovou bouřlivým potleskem podobně jako vloni její mladší sestru Serenu.

Ta se před rokem v New Yorku loučila s kariérou a před týdnem přivedla na svět druhou dceru. Sedminásobná grandslamová šampionka Venus si zatím myšlenky na loučení nepřipouští.

„To vám nepovím,“ odpověděla na přímou otázku, kdy si myslí, že pověsí raketu na hřebík. „Nevím to. Nevím, proč se vůbec ptáte,“ dodala s úsměvem.

Na tiskové konferenci nejprve chválila soupeřku. „Nebyl úder, který by nedokázala zahrát. I když se mi podařilo dát skvělou ránu, ona zahrála vítězný míč nebo kraťas. Neřekla bych, že jsem hrála špatně. Prostě to byl den, kdy jsem neměla štěstí,“ konstatovala.

Reklama

Související témata: