Hlavní obsah

Muchová - Kalinská 6:3, 7:6Paráda! Muchová napodobila Kvitovou, je ve 3. kole US Open

New York/Praha
Aktualizováno

Nátlakový tenis Karolíny Muchové slaví na US Open úspěch! Po vyřazení legendární Venus Williamsové si česká tenistka poradila ve 2. kole dvouhry i s Ruskou Annou Kalinskou 6:3, 7:6 a nadále bez ztráty setu postoupila. Dvacátá nasazená hráčka si tak i při třetím startu na newyorském grandslamu zahraje třetí kolo.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Vítězné gesto Karolíny Muchové. Na US Open už je ve 3. kole.

Článek
Fotogalerie

Čtyřiadvacetiletá rodačka z Olomouce Muchová se připojila k Petře Kvitové, která si účast ve 3. kole US Open zajistila již ve středu. Ostatní české tenistky včetně nasazené jedničky Karolíny Plíškové už v singlu vypadly.

Muchová nezačala utkání se 110. hráčkou žebříčku Kalinskou ideálně a po chybách ztratila servis na 1:2. Čtyřmi gamy v řadě ale sadu otočila. Ve druhém setu nevyužila dva brejkboly a rozhodla v tie breaku 7:4. Zatímco první set ukončila vítěznou ranou z forhendu do pravého růžku, při mečbolu poslala míč do levého.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Karolína Muchová zatím na letošním US Open neztratila ani set.

"Jsem ráda, že potvrzuji roli nasazené. Hrála jsem dva zápasy ve dvou setech a docela solidní výkony. Ráda bych na to navázala v dalším kole a doufám, že projdu dál," řekla Muchová, která v prvním kole vyřadila Venus Williamsovou.

O vylepšení svého maxima na US Open se Muchová střetne s Rumunkou Soranou Cirsteaovou, která si poradila s devátou nasazenou Johannou Kontaovou z Británie 2:6, 7:6, 6:4.

"Obě jsou výborné hráčky a každopádně to bude těžký zápas," řekla Muchová, když ještě neznala výsledek. S třicetiletou rodačkou z Bukurešti se utká poprvé.

US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 53,4 milionu dolarů):
Ženy
Dvouhra - 2. kolo:
Muchová (20-ČR) - Kalinská (Rus.) 6:3, 7:6 (7:4)
Čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová, Schuursová (4-ČR/Niz.) - Fichmanová, Juraková (Kan./Chorv.) 6:2, 7:6 (8:6)
Siniaková, Friedsamová (8-ČR/Něm.) - Arconadaová, McHaleová (USA) 6:4, 6:3
Další výsledky

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články