Hlavní obsah

Tohle na US Open ještě nezažili. Bláznivý Francouz začal na kurtu cvičit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dost bizarní vložku předvedl ve čtvrtém kole US Open francouzský tenista Corentin Moutet během zápasu se světovou sedmičkou Casperem Ruudem. Po zkaženém míčku se chtěl potrestat či namotivovat tak, že začal dělat přímo na kurtu kliky. Nad jeho počínáním kroutili hlavami fanoušci i tenisoví experti.

Foto: Robert Deutsch, Reuters

Francouz Corentin Moutet dělal na kurtu v zápase s Casperem Ruudem kliky.

Článek

Moutet, až 128. hráč světa, se jako první v historii dostal z pozice lucky losera do osmifinále US Open, když vyřadil Stana Wawrinku, Botice van de Zandschulpa a Pedra Cachína. I favorizovanému Ruudovi dokázal pořádně zatopit a ve třetím setu se dokonce zdálo, že má na to zápas otočit. Nakonec však Nor vyhrál 6:1, 6:2, 6:7, 6:2.

Na začátku druhé sady předvedl již zmíněnou šarádu, když po zkaženém míčku za stavu 40:30 ve svůj prospěch udělal zhruba deset kliků.

Během zápasu také z frustrace vypálil míčky do hlediště, za což vyfasoval trestný fiftýn. Ruud se u rozhodčího dožadoval kontumace zápasu s tím, že už je to podruhé, co něco takového udělal.

„Jasně, dejte mu to," reagoval podrážděně Francouz. Ve čtvrté sadě za stavu 2:5 se zase obořil na rozhodčí kvůli porušení časového limitu. „To je každý zápas. Já se potím, hraju tenis a potřebuju ručník. Přemýšlej alespoň sekundu," rozčiloval se.

Experti ve studiu Eurosportu jeho chování kritizovali. Podle nich ho zmíněná extempore vyvádějí z koncentrace a zhoršují jeho šance na úspěch.

„Takové věci neděláte, když svoji mysl nemáte na kurtu a nejste plně soustředěný. Tohle se děje, když jste hlavou někde jinde a ztrácíte koncentraci," podotkl někdejší druhý hráč světa Alex Corretja.

„Ukázal spoustu frustrace, tohle musí odstranit a zapracovat na tom. Možná hrál až moc pro diváky," doplnila jeho kolegyně Barbara Schettová.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.