Hlavní obsah

Ty šaty jsou hrozné, vlaje to nahoru. Šampionka US Open při zápase zostudila svého sponzora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobvyklý problém řešila během úvodního kole US Open šampionka tohoto turnaje z roku 2019 Bianca Andreescuová. Před umpirovým rozhodčím si dost nevybíravě stěžovala na šaty, v nichž hrála a přímo obvinila svého sponzora Nike, že ji vybavil pro vrchol sezony nevhodným šuntem.

Foto: John Minchillo, ČTK/AP

Kanadská tenistka Bianca Andreescuová v úvodním kole US Open.

Článek

Kanadská tenistka vyřadila v prvním kole Francouzku Harmony Tanovou po setech 6:0, 3:6 a 6:1. Hned v úvodu zápasu ale zjistila, že úbor, kterým ji pro poslední grandslam sezony vybavil nadnárodní oděvní gigant, je pro ni zcela nevhodný.

Potřebovala odejít do šatny a převléct se, nicméně u rozhodčího si chtěla vyjednat shovívavost, aby jí pauzu na výměnu outfitu nezapočítal jako „toaletní pauzu".

„Mohl byste mi to nezapočítat jako toaletní pauzu? Protože tohle není moje chyba. To je chyba Nike. Ty šaty jsou fakt hrozné," žadonila, zatímco si natřásla vlající sukni.

Sudí na její žádost kývl, což tenistka s díky kvitovala: „Ok, musím jít, tohle je hrůza."

Téma se znovu vynořilo na pozápasové tiskové konferenci, kdy už se snažila Andreescuová trochu obrousit hrany ostrých slov na adresu svého sponzora.

„Ta sukně mě občas obtěžovala při forhendu. Měla jsem pocit, že vlaje až příliš nahoru. Samozřejmě tomu moc nepomáhal ani vítr," vysvětlovala 22letá tenistka.

„Svými slovy k rozhodčímu jsem nechtěla nikoho znevážit. Chtěla jsem ho jen přesvědčit, aby mi neodebral jednu toaletní pauzu, protože vím, že máme nárok jen na dvě. Byl velmi milý a říkal, že je to ok," pokračovala.

„Měla jsem možná zvolit jiná slova. Omlouvám se tedy komukoliv, koho jsem mohla ranit. Miluji Nike a chci u něj zůstat do konce života. Chci se omluvit za to, co jsem řekla," dodala Andreescuová, na niž ve druhém kole čeká Brazilka Beatriz Haddadová Maiaová.

Reklama

Související témata: