Hlavní obsah

Výhru jsme si zasloužili oba, tvrdil vítěz US Open. Poražený Zverev se rozplakal

Těžko hledal slova, topil se ve štěstí. Rakouský tenista Dominic Thiem zvládl senzační obrat ve finále US Open a je grandslamovým šampionem. „Splnil jsem si životní sen. Byl to můj velký cíl, myslel jsem na něj mnoho let," prohlásil třetí hráč světového žebříčku. Ve finále porazil svého kamaráda a velkého rivala Alexandra Zvereva z Německa 3:2 na sety. Strhující bitva trvala čtyři hodiny a jednu minutu.

Foto: Robert Deutsch, Reuters

Německý tenista Alexander Zverev se po finále US Open rozplakal.

Článek
Fotogalerie

Druhý nasazený sice už prohrával 0:2 na sety, ale nakonec využil třetí mečbol a vyhrál 2:6, 4:6, 6:4, 6:3 a 7:6. „Poprvé jsme se potkali už v roce 2014 a hned jsme byli přáteli. Ale také jsme se stali velkými rivaly. Dokázali jsme oba skvělé věci. Je úžasné, jak daleko jsme se oba dostali. A ještě lepší je, že jsme tady spolu v tomhle výjimečném okamžiku. Přál bych si, abychom mohli mít dva vítěze. Oba jsme si ten triumf zasloužili," poznamenal Thiem.

Ten se připojil ke krajanovi Thomasi Musterovi, který byl dosud jediným Rakušanem, který vyhrál grandslamový turnaj, když v roce 1995 triumfoval na Roland Garros. Thiem dosud prohrál tři grandslamová finále, naposledy v epické pětisetové bitvě podlehl Novaku Djokovičovi na letošním Australian Open.

Zverev měl k trofeji o pořádný kus blíže, vedl 2:0 na sety, i proto se nejspíš po finále rozplakal. „Chci Dominikovi poblahopřát k prvnímu z mnoha grandslamových titulů, které ještě v budoucnu získá. Přál bych si, abych mohl trofej pro vítěze držet já, ale místo toho tady mluvím jako poražený," řekl Zverev po finále.

„Chci poděkovat svému týmu za to, jak mě drží. Uplynulé dva roky nebyly v mé tenisové kariéře snadné. Určitě jsme na správné cestě a doufám, že jednoho dne tu trofej společně zvedneme," dodal Němec.

Reklama

Související témata: