Hlavní obsah

Zákaz Djokoviče na US Open? Je to vtip, není to fér! zuří legenda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední grandslamový turnaj letošní sezony se kvapem blíží. Do startu US Open nezbývá už ani týden, fanoušci netrpělivě vyhlíží čtvrteční los prvního kola, ale už teď je zřejmě jasné, že jedna z největších tenisových hvězd se na turnaji nepředstaví. Srb Novak Djokovič totiž není očkován proti koronaviru a neočkovaní cizinci mají vstup na území Spojených států zakázán. Pro start by tedy musel obdržet výjimku. To, že by kvůli očkování zmeškal další grandslam považuje tenisová legenda John McEnroe za vtip.

Foto: Profimedia.cz

Novak Djokovič s trofejí pro poraženého finalistu US Open.

Článek

Jednadvacetinásobnému grandslamovému šampionovi Novaku Djokovičovi bude pravděpodobně zakázán vstup do Spojených států a tím pádem i účast na US Open, které startuje v pondělí. Podle současně platných pravidel je totiž neočkovaným cizincům vstup na území USA zakázán. Srbský tenista by tak musel obdržet výjimku, ale ani tak by nebylo nic jistého, vzpomeňme na jeho lednovou deportaci z Austrálie...

„Nemyslím si, že je to fér. Myslím, že je to vtip," řekla k současné situaci americká tenisová legenda John McEnroe. „Nechal bych se očkovat a šel hrát, ale on má velmi silné přesvědčení, a to se musí respektovat," řekl na adresu pětatřicetiletého Srba. „V pandemii žijeme už dva a půl roku a myslím, že lidé ve všech částech světa o tom teď vědí víc a myšlenka, že sem Novak nemůže cestovat a hrát, to je jako vtip," dodal čtyřnásobný vítěz US Open.

Djokovič musel kvůli očkování vynechat letos již zmiňované Australian Open. Jeho absence využil rival Rafael Nadal, který grandslam vyhrál. Poté se radoval i na French Open a získal tak rekordní počet 22. titulů. Ve Wimbledonu však už opět kraloval Srb.

Djokovič si však stále stojí za svým a své přesvědčení měnit nehodlá. „Není to konec světa. Cítím se mladý, cítím, jako bych před sebou měl ještě mnoho let na kurtech, takže bude ještě spousta příležitostí," řekl ke své případné neúčasti na US Open a nemožnosti dotáhnout se na svého španělského rivala.

Loni Srb na americkém turnaji hrál, došel až do finále, kde však nestačil na aktuální světovou jedničku Daniila Medveděva.

Reklama