Hlavní obsah

Vaidišová si po bitvě s Cibulkovou pochvalovala změnu taktiky

BRATISLAVA

Česká tenistka Nicole Vaidišová v sobotu po nečekaně těsném fedcupovém zápase se Slovenkou Dominikou Cibulkovou neměla pocit, že by se na dvorci v bratislavském Národním tenisovém centru trápila. Naopak si pochvalovala, jak úspěšně změnila taktiku, která nakonec vedla ke zvýšení vedení českého týmu nad Slovenskem na 2:0.

Foto: REUTERS/Petr Josek

Reakce Nicole Vaidišové při fedcupovém utkání se Slovenkou Dominikou Cibulkovou.

Článek

"Člověk by se trápil, kdyby prohrál," poznamenala osmá hráčka světového žebříčku, která strávila dvě a půl hodiny na kurtu s tenistkou ze druhé světové stovky. Kvůli vlastním chybám s ní první set prohrála, ale pak se jí podle vlastních slov podařilo úspěšně změnit taktiku. "Snažila jsem se víc hrát, držet míč déle ve hře a netlačit se hned do vítězného úderu, což se mi podařilo," pochvalovala si.

S Cibulkovou ještě nikdy nehrála žádný soutěžní zápas, ale slovenská tenistka ji nezaskočila. "Čekala jsem, že bude Dominika hrát dobře, protože neměla co ztratit. Ničím mě extrémně nepřekvapila, jenom myslím, že jsem sama začala špatně," uvedla semifinalistka Australian Open a zdůraznila, že rozhodně papírově mnohem slabší soupeřku nepodcenila. "Nikdy jsem nepomyslela, že bych ten zápas měla prohrát," uvedla.

Šafářová si užívala první vítězství ve Fed Cupu

Pro Lucii Šafářovou bylo vítězství v úvodní sobotní dvouhře nad Danielou Hantuchovou vůbec prvním ve Fed Cupu. Po úspěšné třísetové bitvě se slovenskou favoritkou proto zářila česká tenistka nadšením. "Vítězství chutná sladce," poznamenala na úvod tiskové konference.

Radovala se také proto, že její výhra nad domácí jedničkou může hrát důležitou roli v konečném účtování zápasu 1. kola Světové skupiny II. "Daniela je vynikající hráčka, takže jsem hrozně ráda, že se mi to právě proti ní podařilo prolomit," uvedla Šafářová.

Zápas se pro ni přitom nevyvíjel dobře, v prvním setu už prohrávala 2:5, ale ještě ho dokázala otočit. "První set byl hodně důležitý. Vyplatilo se mi, že jsem to nevzdala a bojovala," pochvalovala si. Hantuchová litovala nevyužité šance. "Začala hrát trochu agresivněji a já jsem naopak od agresivity upustila. Od stavu 5:5 se pak začínalo znovu," popsala klíčové momenty.

Mezi sety se zatahovala střecha nad kurtem v Národním tenisovém centru a českou tenistku to vyvedlo z rytmu. "Trochu jsem ztratila koncentraci a hned na začátku druhého setu jsem ztratila servis," vysvětlila, proč přišla o druhou sadu.

Vstup do třetí se jí naopak povedl a zápas dotáhla do vítězného konce, i když v osmé hře nevyužila tři mečboly za sebou. "První dva zahrála výborně. Při tom třetím jsem na sebe byla naštvaná, že jsem ho zahrála tak měkce, že jsem do něj nešla," uvedla čtvrtfinalistka Australian Open.

Českým tenistkám chybí jediný bod ze tří zápasů k tomu, aby postoupily do červencové baráže o účast mezi osmičlennou elitou. "Ještě není dohráno, ale je super, že vedeme 2:0," komentovala vývoj utkání Vaidišová, která může potřebný třetí bod získat už v nedělní úvodní dvouhře s domácí jedničkou Danielou Hantuchovou.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.