Hlavní obsah

Velmoc už se chystá. Český tenis čeká ve Španělsku finálový dvojboj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to jen další doklad, jak dobře na tom český tenis momentálně je. Pouze čtyři země mají zastoupení na obou listopadových turnajích mužských i ženských týmových soutěží. V Seville (7.-12.) na Billie Jean King Cupu i v Málaze (21.-26.) v Davis Cupu se představí kromě Kanady, Austrálie a Itálie také výběry Česka.

Foto: Profimedia.cz

Radost českých tenistů.

Článek

Kapitáni Petr Pála a Jaroslav Navrátil se netají velkými ambicemi, které ale v případě ženského týmu trochu nahlodává termínová kolize s Turnajem mistryň v Cancúnu, jenž končí jen dva dny před úvodním duelem Češek v Seville proti Švýcarsku. A v Mexiku se přitom představí čtyři z pěti Pálou nominovaných tenistek - Markéta Vondroušová, Karolína Muchová, Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková.

„Mít čtyři hráčky na Turnaji mistryň je úžasné a já jsem rád, že chtějí za Česko hrát. Důležité bude, aby měly formu, a hlavně zůstaly zdravé,“ přál si Pála.

Navrátil má oproti svému kolegovi výhodu, že před odletem do Málagy, kde na Česko čeká favorizovaná Austrálie, může se svým týmem uspořádat krátké přípravné soustředění, což se už osvědčilo před turnajem DC ve Valencii. Češi tam sešvihali 3:0 domácí Španělsko, Jižní Koreu i Srbsko.

„Ve Valencii jsme viděli, že žebříček v Davis Cupu nerozhoduje. Pokusíme se dostat co nejdál. Čtvrtfinále je sice úspěch, ale budeme chtít ještě víc,“ prohlásil Navrátil, kterému udělal v poslední době radost hlavně Tomáš Macháč, jenž se konečně výrazně proboural do první světové stovky. Nominace do Málagy bude sice oznámena v pondělí, ale je pravděpodobné, že v ní znovu budou Jiří Lehečka, Macháč, Jakub Menšík a Adam Pavlásek.

„Věřím, že kluci budou připravení a nezraní se,“ přál si také Navrátil, který na sebe při středeční tiskovce stejně jako Pála navlékl bundu s logem nového generálního partnera Českého tenisového svazu, kterým je společnost AGEL.

„Garantuje nám to finanční jistoty a klid v téhle složité době,“ podotkl prezident ČTS Ivo Kaderka.

Reklama