Hlavní obsah

Veselý připravil Djokoviče o tenisový trůn, pak poslal vzkaz Ukrajincům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyšťavený po senzačním výkonu se český tenista Jiří Veselý svalil na kurt. Ve čtvrtfinále dubajského turnaje porazil Novaka Djokoviče (6:4, 7:6), připravil ho o post světové jedničky a po dvou letech postoupil na turnaji ATP do semifinále. Nejen na svůj famózní sportovní výkon osmadvacetiletý rodák z Příbrami po vítězném úderu myslel. Jeho myšlenky mířily také za Ukrajinci, do jejichž země vpadla ruská invazní vojska.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu Novak Djokovič - Jiří VeselýVideo: sntv

 
Článek

Veselý po úspěšném závěru tenisové bitvy proti Djokovičovi usedl vedle umpiru. Radost z toho, co se mu právě pavedlo - mimochodem již podruhé v kariéře - záhy vystřídal nepřítomný výraz.

V hlavě měl dost možná také to, co se právě odehrává na Ukrajině. Proto název státu, který byl ve čtvrtek brzy ráno napaden ruskými vojáky, napsal fixou na objektiv kamery a připojil k němu srdce.

Foto: Repro Eurosport 2

Tenista Jiří Veselý posílá vzkaz Ukrajincům.

Pak už si Veselý užíval šokující výsledek plnými doušky. "Když hrajete proti někomu jako je Novak, musíte bojovat o každý fiftýn. Myslím, že jsem odvedl skvělou práci," zhodnotil český tenista svůj výkon za potlesku dubajské arény.

Reklama

Související témata: