Hlavní obsah

Vezmeš si mě? zeptal se fanoušek finalisty Wimbledonu. Ten po skvělém výkonu míří za dalším titulem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský tenista Matteo Berrettini je po svém návratu po březnovém zranění ruky k nezastavení. Nebezpečný „travař“ je krok od obhajoby titulu na turnaji v Queen's Clubu, když v semifinále zdolal ve dvou setech Nizozemce Botice van de Zandschulpa 6:4, 6:3. Po osmém vyhraném zápase v řadě dokonce dostal od jednoho fanouška nabídku k sňatku. Jak na ni zareagoval?

Foto: Alberto Pezzali, ČTK/AP

Italský tenista Matteo Berrettini si zahraje o druhý titul ve dvou týdnech.

Článek

Ital je šprýmař, takže se vtipným návrhem jednoho z jeho obdivovatelů nenechal rozhodit. „Nech mě o tom přemýšlet," odvětil Berrettini s úsměvem. V pozápasovém rozhovoru přiznal, že zápas s Nizozemcem Van de Zandschulpem nebyl vůbec snadný.

„Dnes to byl opravdu těžký zápas, byli jsme přerušeni kvůli dešti... Ale musíme se přizpůsobit všemu," řekl Ital. Ten vyhrál 19 z posledních 20 utkání na travnatém dvorci a v neděli od 14:30 si zahraje páté finále na trávě za sebou. To se mezi aktivními hráči podařilo jen Novaku Djokovičovi, Rogeru Federerovi a Andymu Murraymu.

Murrayho porazil Berrettini před týdnem ve finále ve Stuttgartu, kde vybojoval svůj šestý titul na okruhu ATP a třetí na trávě. Teď bude loňský finalista Wimbledonu proti Srbovi Krajinovičovi usilovat o druhý titul v řadě.

Reklama

Související témata: