Hlavní obsah

VIDEO: Narodil jsem se ve špatné době, říká po další prohře ve finále Djokovič

PRAHA

Čtyřikrát byl letos srbský tenista Novak Djokovič ve finále turnaje série Masters. Ani jednou však na vysněný titul nedosáhl, dvakrát se radoval Nadal, jednou Murray a minulou neděli v Cincinnati zvítězil Federer. Dvaadvacetiletý Djokovič to však jako prokletí nebere a doufá, že již brzy začne zase vyhrávat a vrátí se mezi tři nejlepší.

Foto: John Sommers, Reuters

Srbský tenista Novak Djokovič reaguje na jeden z míčků během finále turnaje v Cincinnati proti Rogeru Federerovi.

Článek

V letošní sezóně vyhrál Novak Djokovič zatím jen dva turnaje. V únoru porazil v Dubaji ve finále Španěla Davida Ferrera a v květnu získal titul v Bělehradě, když vyhrál nad polským tenistou Lukaszem Kubotem. Avšak vítězství na turnaji Masters mu letos stále uniká. Už čtyřikrát se probojoval do závěrečných bojů, ani jednou ale neuspěl.

V Miami srbského tenistu porazil Brit Andy Murray, v Římě a Monte Carlu podlehl Španělu Rafaelu Nadalovi. A minulou neděli nestačil na světovou jedničku Švýcara Rogera Federera. "Bohužel jsem se narodil ve špatné době," žertuje na stránkách BBC Djokovič.

"Ve většině těch finále jsem byl blízko vítězství. Ale nemyslím si, že je to prokletí nebo něco podobného. Všichni hrají skvělý tenis. Ti dva, Nadal a Federer, a samozřejmě i Murray jsou fantastičtí hráči. A Rafa a Roger jsou možná dva nejlepší tenisté, kteří kdy hráli tuhle hru," řekl dále Djokovič.

Před US Open zapracuje na agresivitě

S týdnem v Cincinnati je světová čtyřka spokojena. "Byl to pro mě dobrý týden. Před US Open jsem odehrál hodně zápasů, takže jsem spokojený. V Cincinnati jsem sice začal pomalu, ale ve čtvrtfinále už to bylo lepší a semifinálový zápas s Nadalem byl skvělý," pochvaloval si Djokovič.

"Pro mě je velký úspěch, když se probojuji mezi poslední hráče. Snad někdy v budoucnu získám taky nějaké tituly," přeje si vítěz Australian Open 2008. V pondělí 31. srpna začíná US Open a bronzový medailista z olympijských her v Pekingu bude pilně trénovat. "Před nadcházejícím US Open zkusím zapracovat na tom, abych byl agresivnější od začátku. Když se mi to povede, mohl bych se dostat daleko," uzavírá Djokovič.

Reklama

Související témata: