Hlavní obsah

Výborně! Český tenista je na svém debutovém turnaji už v semifinále

Aktualizováno

Jiří Lehečka se při svém snovém debutu v hlavní soutěži turnaje ATP Tour nezastavil v Rotterdamu ani ve čtvrtfinále. V souboji mladíků v něm dnes dvacetiletý český tenista porazil 6:3, 1:6, 7:5 o rok mladšího Itala Lorenza Musettiho. V semifinále se Lehečka střetne s turnajovou jedničkou a čtvrtým hráčem světa Stefanosem Tsitsipasem z Řecka.

Foto: @perdazd, Twitter

Jiří Lehečka zažívá snový debut na okruhu ATP.

Článek

"Je to neuvěřitelný pocit," řekl Lehečka v pozápasovém rozhovoru na kurtu. "Je úžasné, co se mi tady podařilo. Tohle je nejvyšší úroveň a jsem šťastný, že tu můžu být a hrát tyhle zápasy. Dnes to bylo další těžké utkání proti neskutečně silnému soupeři. Teď si zkusím před zítřkem odpočinout a uvidíme," uvedl český tenista, jenž se díky rotterdamským úspěchům posune ze současného 137. místa žebříčku poprvé v kariéře do první stovky.

Lehečka, jenž se dostal do hlavní soutěže z kvalifikace, si dnes v rotterdamské hale Ahoy připsal už páté vítězství. V prvním kole šokoval dvousetovou výhrou nad světovou dvanáctkou Denisem Shapovalovem a ve čtvrtek porazil po obratu domácího Botice van de Zandschulpa.

Tři sady odehrál Lehečka i dnes sice s mladším, ale mnohem lépe žebříčkově postaveným soupeřem (63.). Rozhodující set zahájil český tenista ztrátou podání, ve čtvrtém gamu dokázal srovnat na 2:2. Na Itala pak Lehečka zatlačil ve dvanácté hře za stavu 6:5 a při soupeřově servisu proměnil hned první mečbol po Musettiho chybě na síti.

Lehečka tak svým rotterdamským tažením napodobil krajana Víta Kopřivu, jenž při debutu na ATP Tour loni v červenci došel do semifinále turnaje v Gstaadu.

Pro Lehečku byl v Rotterdamu úspěchem už postup z kvalifikace, díky němuž si mohl poprvé zahrát na turnaji elitní tour. Debut na velké scéně slavil mladoboleslavský rodák v lednu na Australian Open, jež je oficiálně řazeno pod hlavičku Mezinárodní tenisové federace (ITF).

Tenisový turnaj mužů v Buenos Aires (antuka, dotace 686 700 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Delbonis (6-Arg.) - Fognini (4-It.) 6:4, 6:4
Sonego (3-It.) - Verdasco (Šp.) 6:4, 7:6 (7:4)
Ruud (1-Nor.) - Coria (Arg.) 6:3, 6:4.
Tenisový turnaj mužů v Rotterdamu (tvrdý povrch, dotace 1 349 070 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Lehečka (ČR) - Musetti (It.) 6:3, 1:6, 7:5.
Tsitsipas (1-Řec.) - De Minaur (Austr.) 6:4, 6:4
Rubljov (2-Rus.) - Fucsovics (Maď.) 6:4, 6:3
Auger-Aliassime (3-Kan.) - Norrie (6-Brit.) 7:5, 7:6 (7:4).
Tenisový turnaj mužů v Dallasu (tvrdý povrch, dotace 792 980 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Giron (7-USA) - Fritz (1-USA) 6:4, 3:6, 7:6 (7:3)
Opelka (2-USA) - Mannarino (5-Fr.) 6:3, 6:4
Isner (3-USA) - Pospisil (Kan.) 6:4, 6:4
Brooksby (4-USA) - Thompson (Austr.) 6:3, 6:0.

Reklama

Související témata: