Hlavní obsah

Ka. Plíšková - Alexandrovová 6:2, 6:0Výborně! Plíšková nadělila Rusce kanára. Před Wimbledonem si zahraje o finále

Eastbourne
Aktualizováno

Ve výborné formě se na travnatém turnaji v Eastbourne prezentuje česká tenistka Karolína Plíšková, která se po vítězství nad v Praze usazenou Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou 6:2, 6:0 probojovala už do semifinále. V něm změří síly s třetí nasazenou Nizozemkou Kiki Bertensovou. Tomáš Berdych se po vleklých potížích se zády vrátil na kurty a v přípravě na Wimbledon odehrál zápas na trávě na exhibici The Boodles. Duel s Denisem Shapovalovem z Kanady po nadějném úvodním setu prohrál 7:5, 3:6 a 5:10.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Plíšková - AlexandrovováVideo: sntv

 
Článek

Na předchozím turnaji v Birminghamu aktuální česká jednička překvapivě podlehla sestře Kristýně, ale v generálce na Wimbledon své soupeřky nemilosrdně kosí.

Alexandrovová v Eastbourne přešla přes Australanku Tomljanovicovou, Švýcarku Bencicovou či Lotyšku Ostapenkovou, ale proti rodačce z Loun neměla nárok.

Chybující Ruska držela proti nátlakové hře rodačky z Loun krok jen v úvodu první sady. Za stavu 3:2 po dobrém returnu na tělo mohla Plíšková zaútočit a i díky chybě soupeřky získala náskok brejku.

Dobře rozehraný set Plíškové pomohla dovést do vítězného konce sama Alexandrovová, která vyrobila už čtvrtou dvojchybu v sadě proti setbolu Češky.

Druhé dějství už se odehrávalo zcela jasně v režii druhé nasazené hráčky. Plíšková nadělila dvaapadesáté hráčce světa během 21 minut kanára a za necelou hodinu mohla slavit hladkou výhru.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Karolína Plíšková na turnaji v Eastbourne.

„Nebylo to dnes nejlepší, protože foukal vítr a ze strany svítilo slunce. Ale dobře jsem podávala a povedlo se mi zahrát důležité body na začátku první sady. Získala jsem velké sebevědomí, a protože jsem tu už nějaké zápasy vyhrála, byla jsem hodně v pohodě. Lepším se tu každým zápasem, cítím míček dobře na raketě," těšilo vítězku.

V boji o finále čeká svěřenkyni Conchity Martínezové nebezpečná Nizozemka Bertensová, která ji vyřadila loni ve Wimbledonu. „Bude to proti ní těžké, protože je to hráčka elitní desítky. Na ten zápase se hodně těším, půjde o velkou výzvu," uvedla Plíšková v pozápasovém rozhovoru na kurtu.

Třiatřicetiletý Berdychhrál naposledy začátkem března na betonech v Indian Wells, kde vypadl v prvním kole. Z dalších turnajů se postupně odhlašoval kvůli bolavým zádům, jež ho připravily už o polovinu minulé sezony. Naposledy musel vzdát Roland Garros a v žebříčku se propadl na 112. místo.

Loňskou sezonu Berdych předčasně ukončil v červnu právě před Wimbledonem. Po lednovém comebacku na ATP Tour si zahrál mimo jiné finále v Dauhá a osmifinále Australian Open, pak ho znovu zastavilo zdraví.

EASTBOURNE (tráva):
Muži (dotace 745 880 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Querrey (USA) - Verdasco (5-Šp.) 7:6 (7:4), 6:2
Fabbiano (It.) - Simon (6-Fr.) 6:4, 6:3
Fritz (USA) - Hurkacz (Pol.) 6:4, 7:6 (7:5)
Edmund (3-Brit.) - Evans (Brit.) 1:6, 6:3, 6:4.
Ženy (dotace 998 712 dolarů)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Karolína Plíšková (2-ČR) - Alexandrovová (Rus.) 6:2, 6:0
Bertensová (3-Niz.) - Sabalenková (8-Běl.) 6:4, 3:6, 6:4
Kerberová (4-Něm.) - Halepová (6-Rum.) 6:4, 6:3
Džabúrová (Tun.) - Cornetová (Fr.) 1:6, 7:5, 6:3.
ANTALYA (tráva, dotace 507 490 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Thompson (3-Austr.) - Džumhur (5-Bos.) 7:5, 1:0 skreč
Kecmanovič - Troicki (oba Srb.) 6:3, 6:4
Sonego (It.) - Mannarino (2-Fr.) 3:6, 7:6 (7:3), 6:3.
Carreňo (4-Šp.) - Tomic (Austr.) 6:7 (7:9), 6:4, 6:4.
Čtyřhra - semifinále:
Erlich, Sitak (Izr./N. Zél.) - Jebavý, Oswald (4-ČR/Rak.) 6:4, 6:4.

Reklama