Hlavní obsah

Česko - Španělsko 3:2Výborně! Strýcová rozhodla, neporazitelné Češky jsou v semifinále Fed Cupu

Ostrava
Aktualizováno

Neporazitelnost českých tenistek ve Fed Cupu pokračuje! Barbora Strýcová přidala v duelu úvodního kola proti Španělsku v Ostravě rozhodující třetí bod po výhře nad Larou Arruabarrenaovou 6:4, 6:4. Úvodní nedělní souboj jedniček vyhrála Karolína Plíšková nad světovou sedmičkou Garbiňe Muguruzaovou hladce 6:2, 6:2. Češky tak vedou už 3:1 a mohou se těšit na semifinále Světové skupiny s lepším z dvojice Německo - USA. Po zlatém hattricku mohou snít o další trofeji.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

České tenistky slaví postup do semifinále Fed CupuVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Češky si zahrají semifinále podeváté za sebou. Strýcová ale před dovršením postupu nervy fanoušků v ostravské hale hodně napínala, protože v koncovce nevyužila hned čtyři mečboly a závěr utkání si hodně zkomplikovala.

Strýcová hodila za hlavu sobotní porážku od Muguruzaové a proti Arruabarrenaové začala hodně aktivně. Podle očekávání se hrály delší výměny, které se Češka úspěšně snažila zakončovat náběhy na síť.

Rozhodující brejk první sady získala Strýcová za stavu 3:3 ihned poté, co si obě tenistky poprvé své podání prohrály. Plzeňská bojovnice pak doservírovala sadu suverénně čistou hrou.

A pohodu si přinesla i do druhého dějství, v němž soupeřku dvakrát brejkla a mířila za vítězstvím. Jenže pak přišly patálie s neproměněnými mečboly. První dva při svém servisu prohospodařila, game nakonec prohrála a soupeřka ještě stihla snížit na 4:5. Strýcova pak při svém podání vedla 40:0, ale zápas zakončila až při pátém mečbolu parádním kraťasem.

Plíšková hvězdu smetla

To Plíšková udělala se slavnou soupeřkou krátký proces. Po trochu vlažném výkonu v sobotu proti Arruabarrenaové se předvedla světová trojka v tom nejlepším světle. Se Španělkou z předchozích pěti zápasů vyhrála čtyři, a bylo znát, že si na ni hodně věří.

Nejen, že skvěle podávala, ale výtečně si počínala i na returnu a šampiónce z loňského Roland Garros prakticky nedala šanci. Tenistka z Loun poprvé ztratila servis až za stavu 5:1 ve druhé sadě.

To už bylo ale o osudu zápasu rozhodnuto. Plíšková totiž sebrala Muguruzaové podání hned pětkrát a po hodině a dvou minutách vítězným forhendem proměnila druhý mečbol.

V závěrečné čtyřhře, v níž už o nic nešlo, se dostaly do hry tenistky, které nezasáhly do dvouher. Šafářová a Siniaková v ní prohrály s párem Martínezová, Sorribesová 3:6, 6:4 a 7:10.

Fed Cup, Světová skupina
1. kolo:
Česko - Španělsko 3:2
Plíšková - Muguruzaová 6:2, 6:2
Strýcová - Arruabarrenaová 6:4, 6:4
Šafářová a Siniaková - Martínezová, Sorribesová 3:6, 6:4, 7:10
Ostatní zápasy 1. kola Fed Cupu

Reklama

Související témata:

Pavouk - Fed Cup 2017

  • Čtvrtfinále

  • 11.02.17      13 : 00 Ostrava
    Česká republika Česko Španělsko Španělsko
    3 : 2
  • 11.02.17      13 : 00 Maui
    Spojené státy USA Německo Německo
    4 : 0
  • 11.02.17      13 : 00 Minsk
    Bělorusko Bělorusko Nizozemsko Nizozemsko
    4 : 1
  • 11.02.17      13 : 00 Ženeva
    Švýcarsko Švýcarsko Francie Francie
    4 : 1
  • Semifinále

  • 22.04.17      13 : 00 Saddlebrook
    Spojené státy USA Česká republika Česko
    3 : 2
  • 22.04.17      13 : 00 Minsk
    Bělorusko Bělorusko Švýcarsko Švýcarsko
    3 : 2
  • Finále

  • 11.11.17      13 : 00
    Spojené státy USA Bělorusko Bělorusko
    3 : 2