Hlavní obsah

Vyhoď ho a přines mi kafe! Tenistův úlet v Madridu, v tie breaku hrál bez rakety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bylo to parádní napínavé drama, které nabídlo i pár bizarních momentů. Favorizovaný Francouz Corentin Moutet nakonec podlehl v úvodním kole tenisového turnaje Masters po více než čtyřech hodinách Číňanovi Šang Ťün-čchengovi 7:6 (11:9), 2:6 a 6:7 (10:12). Zápas ale kromě výkonu obou hráčů nabídl i několik kontroverzních momentů.

Moutet protestoval proti fanouškům. V tie breaku mu vypadala raketa.Video: sntv

 
Článek

V Madridu nebývá výjimkou, že hráči čelí od fanoušků z hlediště různým provokacím. A právě na ně si Moutet během zápasu opakovaně stěžoval. A dokonce se dožadoval u supervisora vyvedení jednoho z přítomných mimo areál.

Ve druhé sadě čínský teenager prolomil Moutetovi podání a servíroval na vedení 2:0. A v ten moment si Francouz stěžoval poprvé, že na něj jeden z fanoušků křičel: „Drž hubu.“

„To je neakceptovatelné. Je to tenhle chlap (ukazoval do hlediště). Vůbec jsem na něj nemluvil. Mluvil jsem na jiného v zeleném (ukazoval na jiného fanouška). A on mi bude říkat, ať držím hubu,“ apeloval u supervizora.

„Takže ho vezmeš a vyhodíš ho ze stadionu a on se sem už nikdy nevrátí. Protože není možné, aby se takhle choval k hráčům,“ naléhal dále Moutet.

Arbitr nabídl, že zavolá ochranku. „Ne, já nepotřebuji ochranku. Já se ho nebojím. Jenom ho prostě vyhoď, tohle je fakt neakceptovatelné. Nemůže hráči říkat, aby držel hubu,“ trval si na svém Francouz.

O chvíli později za stavu 0:3 a 15:15 Moutet přerušil hru a začal řvát, že na něj některý z fanoušků vylil vodu. Sudí ale zahlásil bod pro Číňana. „Wow, wow, wow. On na mě leje vodu, tak jsem přerušil výměnu,“ protestoval 88. hráč světa.

To ale nebylo vše. Během utkání se také dožadoval u rozhodčí, ať mu přinese kávu. Ta to odmítla s tím, že nic takového nenabízí. Moutet se ale přesto dočkal, když mu kávu daroval někdo z publika.

Jeho trable vyvrcholily v klíčovém tie breaku ve třetí sadě za stavu 5:5, kdy mu při servisu vypadal raketa a následně ze zoufalství zahrál míček nohou. Zkrácenou hru nakonec prohrál 10:12 a na turnaji skončil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.