Hlavní obsah

Výsměch tenisové hvězdy: Dobrovolná izolace? Zverev se rozjel na další párty

Berlín/Praha

Jakoby nehrozilo žádné nebezpečí! Slibem nezarmoutíš. Tímto heslem se pravděpodobně řídí elitní tenista Alexander Zverev. Po "Korona Tour", na kterou byla překřtěna hodně nepovedená charitativní akce tenisových turnajů Novaka Djokoviče Adria Tour, se světová sedmička zavázala k dobrovolné izolaci. Důvod? Nákazu koronavirem si totiž z celého podniku odnesli Grigor Dimitrov, Borna Čorič, Viktor Troicki i úřadující světová jednička. Jak však taková "karanténa" v podání Zvereva vypadá, ukázal německý tenista hned vzápětí.

Foto: Antonio Bronic, Reuters

Alexander Zverev během Adria Tour

Článek

Měl štěstí. Alexander Zverev a jeho tým vyvázli z Adria Tour na rozdíl od jiných s negativním výsledkem. Přesto se dvaadvacetiletý rodák z Hamburku zachoval jako skutečně uvědomělý člověk. Alespoň zpočátku.

"Právě jsem obdržel informace, že já a můj tým jsme byli negativně testováni na covid-19. Je mi moc líto a velmi se omlouvám všem, které jsem potencionálně vystavil riziku nákazy tím, že jsem se zúčastnil Adria Tour. Teď budu následovat rady lékařů a půjdu do čtrnáctidenní karantény. Já i členové mého týmu budeme pravidelně testováni. Přeji každému, kdo s nemocí bojuje, aby byl brzy v pořádku," psal na sociálních sítích Zverev.

Od tohoto prohlášení uplynulo šest dní, když se na instagramovém účtu německého módního návrháře Philippa Pleineho objevilo video z párty, kterou pořádal. Hlavní roli však v zmíněném příspěvku hrál právě v té době se v údajné karanténě nacházející Alexander Zverev.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Grigor Dimitrov a Alexander Zverev během Adria Tour

Důkaz na videu

Video bylo krátce poté smazáno, materiál však získal známý tenisový novinář píšící pro New York Times Ben Rothenberg, který záznam publikoval na svém twitterovém účtu.

Podle informací serveru ubitennis.net se Zverev skutečně dané akce v soukromém klubu v neděli odpoledne zúčastnil. To potvrzuje i zmíněné video, na kterém je německý tenista zachycen, jak si ve společnosti dalších desítek lidí užívá "své karantény".

Zverevovo pohrdání veškerými nařízeními či jeho sliby pořádně vytočily nejen fanoušky, ale i další tenisové hvězdy. "Když už si myslíte, že vás nemůže nic překvapit, přijde tohle..." píše například bývalá světová jednička Andy Roddick.

Že žádost serveru ubitennis.net o vysvětlení zůstala ze Zverevovy strany nevyslyšena, asi nepřekvapí...

Reklama

Související témata: