Hlavní obsah

Williamsová už o návratu pochybovala, v Eastbourne si ho i s diváky užila

Po úspěšném návratu na kurt jedna z nejlepších tenistek historie Serena Williamsová přiznala, že už pomýšlela na konec kariéry. Rok od loňského Wimbledonu po zranění nohy Američanka nehrála, v úterý na trávě v Eastbourne si užila od fanoušků potlesk ve stoje. A to jak když vstoupila na kurt, tak i o hodinu a půl později po vítězné čtyřhře.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Hvězdná Serena Williamsová v diskuzi se svojí tuniskou parťačkou v deblu Ons Džabúrovou.

Článek

"Jestli jsem pochybovala, že se ještě někdy vrátím? To každopádně," řekla čtyřicetiletá vítězka 23 grandslamových turnajů. Než se v příštím týdnu do posvátného Wimbledonu coby tamní sedminásobná šampionka vrátí, rozehrává se v Eastbourne. A s tuniskou spoluhráčkou Ons Džabúrovou po strhující bitvě zdolaly česko-španělský pár Marie Bouzková, Sara Sorribesová.

"Zase jsem zažehla jiskru. Potřebovala jsem to, bylo to dobré. Mé tělo se teď cítí úžasně," řekla Williamsová. "Tenis miluju a ráda hraju, jinak bych tady nebyla, že? Ale taky miluju to, co dělám mimo kurt," řekla matka čtyřleté dcery. "Bylo to zábavné hrát s Ons. Užily jsme si to a i naše soupeřky byly skvělé. Jsme rády, že pokračujeme," připomněla bitvu končící v super-tiebreaku 13:11, v níž měly Bouzková se Sorribesovou mečbol.

Zápas odehrála Williamsová po pauze dlouhé 357 dnů. Loni ve Wimbledonu končila v slzách poté, co si poranila stehenní sval. Jak dlouho by chtěla teď ještě hrát, neví. "Beru to den po dni. S léčbou stehenního svalu jsem si dala na čas, takže už žádná rozhodnutí nedělám," dodala tenistka, jíž chybí jeden grandslamový titul k vyrovnání rekordu Australanky Margaret Courtové.

Reklama

Související témata: