Hlavní obsah

Blíž návratu na kurty? Berdych trénuje ve Wimbledonu

Londýn/Praha

Jisté to ještě není, ale vypadá to, že Tomáš Berdych je zase o krok blíž k návratu na kurty. Český tenista se už přesunul do Wimbledonu, kde příští pondělí odstartuje slavný grandslam. Na sociálních sítích se pochlubil fotografií i videem z tréninku a jeho jméno dokonce figuruje ve startovní listině exhibičního turnaje Boodles, který se tento týden uskuteční ve Stoke Parku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zahraje si Tomáš Berdych na letošním Wimbledonu?

Článek

Wimbledon bez jediného českého tenisty? Vypadá to, že naštěstí by k tomuto scénáři nemuselo dojít. Jistotu zahrát si na slavném grandslamu má totiž jen zraněný Tomáš Berdych, který svou účast zatím nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. Avšak podle fotografií ze sociálních sítí to vypadá, že je návratu na kurty zase o krok blíž.

Berdych o uplynulém víkendu odcestoval do Wimbledonu a v pondělí obletěly svět jeho fotografie z tréninků. V úterý se pak na sociálních sítích pochlubil i videem. Navíc jeho jméno figuruje na seznamu hráčů, kteří se mají tento týden představit na exhibičním turnaji Boodles ve Stoke Parku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

#wimbledon 😍🌱

Příspěvek sdílený Tomas Berdych (@tomasberdych),Čen 25, 2019 v 1:30 PDT

Pro Berdycha by účast na této akci byla dobrým testem. Bývalá světová čtyřka si totiž naposledy zahrála před třemi měsíci na turnaji v Indian Wells. Tam po velké bitvě Berdych prohrál v úvodním kole s Felicianem Lópezem 6:7, 6:7. Od té doby ho fanoušci na kurtech neviděli.

Stodvanáctý hráč světa totiž opět musel léčit svá bolavá záda, kvůli kterým loni i předloni předčasně ukončil sezonu. Na začátku té letošní to už vypadalo, že bude fit. Na první akci po zranění se dokonce dostal až do finále. Avšak pak už odehrál jen pět turnajů a opět si musel dát pauzu od tenisu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.