Hlavní obsah

Bouzková bude soupeřkou vracející se Williamsové

Česká tenistka Marie Bouzková bude v úterý deblovou soupeřkou americké hvězdy Sereny Williamsové, jež se vrátí na kurty po roce. Naposledy hrála čtyřicetiletá Američanka loňský Wimbledon a právě před travnatým grandslamem se rozehraje v Eastbourne.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Serena Williamsová na snímku z utkání s Barborou Strýcovou ve Wimbledonu v roce 2019.

Článek

Do čtyřhry dostala Williamsová divokou kartu, její partnerkou bude Ons Džabúrová z Tuniska. A los jim přisoudil do prvního kola Bouzkovou se Španělkou Sarou Sorribesovou. "Bude to neuvěřitelné," řekla Džabúrová, která v neděli získala singlovou trofej na trávě v Berlíně. V Eastbourne se z dvouhry odhlásila.

"Vím, jak udržet tajemství. Věděla jsem to od Roland Garros. Je ohromné, že si vybrala za partnerku právě mě. Neváhala jsem ani vteřinu," řekla dnes tuniská tenistka. "Hodně holek mi závidí. Serena je Serena, je a navždy bude legendou. Bude úžasné být součástí jejího comebacku. Ale budu i nervózní," dodala nová světová trojka.

Bouzková v Eastbourne vypadla v neděli v prvním kole dvouhry. S deblovou parťačkou Sorribesovou před měsícem získaly titul v Istanbulu.

Korda se odhlásil z Wimbledonu

Američan Sebastian Korda se kvůli bolestem holeně a chodidla odhlásil z Wimbledonu. Šestačtyřicátý hráč světového žebříčku to oznámil po dnešní porážce v 1. kole přípravného turnaje v Eastbourne 3:6, 6:7 s Australanem Johnem Millmanem.

"Bohužel jsem se musel po dnešním utkání v Eastbourne odhlásit z Wimbledonu. Už nějaký čas se potýkám se strašnými bolestmi holeně a chodidla a už takhle nemůžu pokračovat. Bylo mi doporučeno dát si pauzu a zotavit se," uvedl na twitteru syn bývalého českého tenisty Petra Kordy. Jednadvacetiletý rodák z Bradentonu doufá, že bude připraven na část sezony na tvrdých kurtech, jež slouží jako příprava na US Open.

Loni při svém wimbledonském debutu došel Korda na londýnské trávě do čtvrtého kola a v boji o čtvrtfinále podlehl Rusovi Karenu Chačanovovi 8:10 v pátém setu.

Reklama

Související témata: