Hlavní obsah

Pegulaová - Curenková 6:1, 6:3Čtvrtfinálovou soupeřkou Vondroušové ve Wimbledonu bude Američanka Pegulaová

Aktualizováno

Čtvrtfinálovou soupeřkou Markéty Vondroušové ve Wimbledonu bude Američanka Jessica Pegulaová, která porazila Ukrajinku Lesju Curenkovou 6:1, 6:3. Do dalších bojů postupuje i teprve šestnáctiletá Ruska Mirra Andrejevová. V mužském pavouku jde dál Bulhar Grigor Dimitrov, který v utkání rozděleném do dvou dnů smetl Američana Tiafoea 6:2, 6:3, 6:2.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Američanka Jessica Pegulová (vlevo) vyřadila Ukrajinku Lesju Curenkovou.

Článek

Soupeřkou Markéty Vondroušové ve čtvrtfinále bude světová čtyřka Pegulaová, jež si poradila s přemožitelkou Kateřiny Siniakové z 2. kola Curenkovou za 73 minut.

Obě hráčky na sebe narazí poprvé.

Světová jednička Iga Šwiateková je poprvé ve čtvrtfinále Wimbledonu. Dvaadvacetiletá Polka odvrátila Švýcarce Belindě Bencicové dva mečboly a vyhrála 6:7, 7:6 a 6:3. O další vylepšení výsledku na trávě v All England Clubu si čtyřnásobná grandslamová vítězka zahraje proti Ukrajince Elině Svitolinové, jež rovněž po ztrátě úvodního setu zvládla bitvu s Viktorií Azarenkovou.

Šwiateková v květnu dominovala antukovému Roland Garros a dnes poprvé prošla čtvrtým wimbledonským kolem. Měla však namále. Úvodní set ztratila v tie-breaku 4:7 a poté za stavu 5:6 odvracela dva mečboly. Další zkrácenou hru však zvládla 7:2 a pak olympijské vítězce prolomila servis v klíčovém čtvrtém gamu.

"Jsem hrozně šťastná. Byla jsem tak zaujatá zápasem, že si ani nejsem jistá, jestli měla mečbol," přiznala Šwiateková v rozhovoru na kurtu. Její příští soupeřka Svitolinová udolala v rozhodujícím tie-breaku Azarenkovou 11:9 a vyzrála na ni na šestý pokus.

Do osmifinále prošla teprve šestnáctiletá Ruska Mirra Andrejevová. V dohrávce třetího kola porazila nasazenou krajanku Anastasiji Potapovovou 6:2, 7:5 a její další soupeřkou bude Američanka Madison Keysová.

Andrejevová hraje teprve druhý grandslam, na Roland Garros letos vypadla ve třetím kole. Ve Wimbledonu jí v druhém kole vzdala Barbora Krejčíková, proti Potapovové 102. hráčka světového žebříčku v druhé sadě odvrátila dva setboly. Z kvalifikace až do wimbledonského osmifinále před ní dokázaly v takto nízkém věku postoupit jen Kim Clijstersová, Jelena Dokičová a naposledy před čtyřmi lety Coco Gauffová.

Suverénně zatím prochází turnajem dvaatřicetiletý Bulhar Grigor Dimitrov. O set ho nepřipravil ani desátý nasazený Američan Frances Tiafoe ve třetím kole. O kolo dále už jsou Rusové Andrej Rubljov, Roman Safiullin a také Ital Jannik Sinner.

Novak Djokovič, bojující o osmý wimbledonský titul, zápas 4. kola s Polákem Hubertem Hurkaczem nestihl dohrát. Kvůli pravidlu o rušení nočního klidu se nesmí pokračovat po 23. hodině londýnského času. Skončili za stavu 7:6, 7:6 pro srbského favorita. Ten nad Hurkaczem zatím všech pět duelů vyhrál a usiluje o vylepšení rekordu na 24 grandslamových titulů. V první sadě však odvracel tři setboly.

Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 44,7 milionu liber):
Muži:
Dvouhra - 3. kolo:
Dimitrov (21-Bulh.) - Tiafoe (10-USA) 6:2, 6:3, 6:2
Dvouhra - 4. kolo:
Rubljov (7-Rus.) - Bublik (23-Kaz.) 7:5, 6:3, 6:7 (6:8), 6:7 (5:7), 6:4
Safiullin (Rus.) - Shapovalov (26-Kan.) 3:6, 6:3, 6:1, 6:3
Sinner (8-It.) - Galán (Kol.) 7:6 (7:4), 6:4, 6:3
Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Andrejevová (Rus.) - Potapovová (22-Rus.) 6:2, 7:5
4. kolo:
Pegulaová (4-USA) - Curenková (Ukr.) 6:1, 6:3
Šwiateková (1-Pol.) - Bencicová (14-Švýc.) 6:7 (4:7), 7:6 (7:2), 6:3
Svitolinová (Ukr.) - Azarenková (19-Běl.) 2:6, 6:4, 7:6 (11:9)
Výsledky českých tenistů najdete zde
Související témata: