Hlavní obsah

Další covidová rána! Wimbledon přišel o loňského finalistu

Italský tenista Matteo Berrettini nenaváže ve Wimbledonu kvůli koronaviru na loňskou finálovou účast. Osmý nasazený hráč londýnského grandslamu musel po pozitivním testu na covid-19 odstoupit před dnešním zápasem prvního kola.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Ital Matteo Berrettini při tréninku před Wimbledonem.

Článek

Šestadvacetiletý Berrettini měl do turnaje vstoupit zápasem proti Cristianu Garínovi. S Chilanem se místo italského favorita utká Švéd Elias Ymer, jenž ztroskotal v posledním kole kvalifikace.

"Nemám slov, kterými bych popsal obrovské zklamání, které cítím. Sen je pro letošní rok pryč, ale vrátím se silnější," uvedl v prohlášení pořadatelů Berrettini. Dodal, že měl v minulých dnech chřipkové příznaky a byl v izolaci. Pozitivní test mu vyšel dnes ráno.

Jedenáctý tenista žebříčku Berrettini je druhým známým hráčem, jenž se musel z Wimbledonu odhlásit kvůli koronaviru. V pondělí oznámil odstoupení finalista z roku 2017 Marin Čilič z Chorvatska.

Berrettini loni v All England Clubu nestačil až ve finále na Srba Novaka Djokoviče. K favoritům patřil také letos, zvlášť poté, co vyhrál přípravné turnaje na trávě ve Stuttgartu a londýnském Queen's Clubu.

Reklama

Související témata: