Hlavní obsah

Šwiateková udivila centrkurt specialitou. Musel jsem to zkusit i já, přiznal kouč

Pobavila celý Wimbledon. Když polská tenistka Iga Šwiateková po postupu do osmifinále hovořila na kurtu, řekla, že jejím nejoblíbenějším jídlem jsou jahody s těstovinami. Její trenér Wim Fissette přiznal, že tuhle netradiční kombinaci vyzkoušel. „V restauraci bych si to neobjednal, ale nebylo to tak hrozné,“ uvedl Belgičan.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Iga Šwiateková ve Wimbledonu

Článek

Pětačtyřicetiletý Fissette vede Polku od loňského října a stále hledá rytmus, jak ke světové čtyřce přistupovat. „Abych byl upřímný, každý den se učím. Iga měla vždy kompletní polský tým. Někdy mohou v angličtině znamenat slova to samé, ale zapůsobit mohou jinak,“ zmínil Fissette v pořadu Access All England.

Čtyřiadvacetiletou Polku by rád dovedl zpět na vrchol žebříčku a také k šestému grandslamovému triumfu. Uznávaný trenér vedl už pět světových jedniček včetně Naomi Ósakaové či Simony Halepové.

A v touze být pro Šwiatekovou co nejlepší kouč i parťák, vyzkoušel Fissette jídlo, které jeho svěřenkyně zmínila před udiveným centrkurtem o víkendu. „Jahody s těstovinami. Když přidáte trochu smetany, je to skvělé,“ řekla s úsměvem Polka v místě, kde jsou historicky hlavní pochoutkou jahody se smetanou.

„Musel jsem to zkusit. Když mi o tom řekla, zeptal jsem se jí, jestli v tom bude vanilková zmrzlina s boloňskou omáčkou,“ zavtipkoval Fissette.

Na samotný pokrm pak reagoval: „V restauraci bych si to neobjednal, ale nebylo to tak hrozné.“

Šwiateková už v pondělí nastoupí v osmifinále proti Claře Tausonové z Dánska.

Související témata: