Hlavní obsah

Sinner - Djokovič 3:6, 4:6, 6:7Světová jednička rozdrtila v boji o finále Wimbledonu Medveděva, také Djokovič řádil jako uragán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Srbský tenista Novak Djokovič slaví postup do finále dvouhry ve Wimbledonu. V úvodním semifinále v All England Clubu si poradil ve třech setech s Italem Jannikem Sinnerem 6:3, 6:4, 7:6 (7:4). "Výsledek neodráží realitu, bylo to velmi vyrovnané. Dokázal, proč je lídrem nastupující generace a jeden z nejlepších světových hráčů," pochválil Djokovič soupeře. O titul si zahraje se Španělem Alcarazem, který ve třech setech smetl ruského tenistu Daniila Medveděva. Světová jednička vyhrála po setech 6:3, 6:3 a 6:3. "Závěr zápasu byl těžký, Daniil nechtěl prohrát, je to velký bojovník. Musel jsem ze sebe vydat to nejlepší," konstatoval hned po utkání vítězný Španěl.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Novaka Djokoviče dělí jedna výhra od obhajoby a celkem osmého titulu ve Wimbledonu. V semifinále srbský tenista porazil Jannika Sinnera ve třech setech.

Článek
Fotogalerie

Na centrálním dvorci si jako první zajistil postup do finále druhý nasazený Srb Djokovič, jenž tak dál usiluje o osmý wimbledonský titul, kterým by ještě vylepšil svou rekordní bilanci 23 grandslamových trofejí.

Srb šel v úvodní sadě rychle do vedení 3:0 a protože na servisu ani jednou nezaváhal, mohl brzy slavit zisk prvního setu. Vybojoval jej poměrem 6:3. Také do druhého dějství vstoupil lépe Djokovič a ve třetí hře získal Italovo podání. Pak už se scénář neměnil. Srb si držel servis a bez problémů dovedl set do vítězného konce.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Novak Djokovič při utkání s Jannikem Sinnerem.

Třetí sada byla výsledkově nejvyrovnanější, protože dospěla až do zkrácené hry. I tam se oba tenisté přetahovali o vedení, chvíli měl navrch Ital (3:2), ale od stavu 4:4 bodoval jen Djokovič a slaví postup do finále.

Foto: Alberto Pezzali, ČTK/AP

Italský tenista Jannik Sinner v akci ve Wimbledonu.

I když léta přibývají, ve Wimbledonu kráčí od jednoho úspěchu ke druhému. Naposledy zde vyloženě neuspěl v roce 2017, kdy ve čtvrtfinále vzdal ve druhém setu Tomáši Berdychovi."Já se snažím nebrat věk jako překážku. Vlastně mám pocit, že těch 36 let je nových 26," usmál se Srb.

Ve druhém semifinále Alcaraz získal v souboji s Medveděvem první sadu poměrem 6:3, když klíčovou byla osmá hra. V ní Rus přišel premiérově o podání a kvůli tomu ztratil úvodní sadu.

Ve druhé sadě už měl mladý Španěl navrch výrazněji. Ruskému sokovi vzal servis ve třetí hře a zopakoval si to i v gamu devátém, což po výsledku 6:3 znamenalo, že světová jednička vedla 2:0 na sety.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Ruský tenista Daniil Medvedev během semifinále Wimbledonu.

Třetí set zprvu vypadal tak, že Alcaraz bez větších problémů ukončí zápas. Vedl totiž opět 3:0. Druhá polovina sady se ale proměnila ve festival ztracených podání. Medveděv snížil při servisu světové jedničky na 2:3, ale vzápětí zaváhal při svém podání. Následně se situace opakovala a skóre se postupně měnilo z 2:4 na 3:4, 3:5 a až pak Alcaraz uhrál své podání, čímž podtrhl svůj postup do finále Wimbledonu.

"Čeká mě finále proti Novaku Djokovičovi. Těším se na to, každý ale ví, jak těžký zápas to bude. Od chvíle, co jsem začal hrát tenis, jsem o takové chvíli snil, takže jsem nadšený," poznamenal po vyhraném semifinále Alcaraz.

WIMBLEDON (tráva, dotace 44,7 milionu liber):
Muži:
Dvouhra - semifinále:
Sinner (8-It.) - Djokovič (2-Srb.) 3:6, 4:6, 6:7 (4:7)
Alcaraz (1-Šp.) - Medveděv (3-Rus.) 6:3, 6:3, 6:3

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články