Hlavní obsah

Thiem kvůli poraněnému zápěstí přišel o Wimbledon

Barcelona
Aktualizováno

Pátý tenista světového žebříčku a vítěz loňského US Open Dominic Thiem přijde kvůli zranění o Wimbledon. Zápěstí bude mít sedmadvacetiletý Rakušan pět týdnů v ortéze, teprve pak může ruku začít rozhýbávat a vrátit se pomalu k tréninku. Turnajový program musel zrušit nejméně do srpna.

Foto: Toby Melville, Reuters

Rakouský tenista Dominic Thiem se na Wimbledonu kvůli zranění nepředstaví.

Článek

Thiem si pravé zápěstí poranil v úterý během akce ATP Tour na Mallorce. "Hrozně mě to mrzí, ale nemůžu se zúčastnit příštích tří turnajů - Wimbledonu, Hamburku a Gstaadu," uvedl v prohlášení rodák z Vídeňského Nového Města, jenž loni v září ve Flushing Meadows vyhrál poprvé grandslam. Na dalších vypadl v Melbourne v osmifinále a na nedávném Roland Garros v prvním kole.

Při vyšetření zápěstí v Barceloně se od lékařů dozvěděl, že musí pět týdnů mít ruku zpevněnou v ortéze. Až pak začne s lehkými cviky na pohyblivost a sílu. "Udělám všechno, co mi doktoři řeknou, abych se co nejrychleji vrátil zdravý," dodal Thiem.

Ještě než mu zranění zkřížilo plány, omluvil se vítěz 17 turnajů ATP z účasti na olympijských hrách v Tokiu. Obhajoba titulu na US Open jej čeká od 30. srpna.

Reklama

Související témata: