Hlavní obsah

Wimbledon uctil šampiony. Fanoušci a Murrayho rodina zuří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Veřejné pobouření vyvolala malůvka, kterou v úterý na sociální sítě nahrál oficiální účet slavného tenisového Wimbledonu. Zástupci All England Clubu uveřejnili kresbu, na níž jsou zástupci několika generací, již svedli památné bitvy o trofeje z nejslavnějšího turnaje světa. Na obrázku ovšem chybí domácí hráč Andy Murray, který pohár pro vítěze zvedl nad hlavu hned dvakrát a v roce 2013 navíc ukončil 77leté čekání domácích fandů na vítěze mužské dvouhry. Fanoušci a část Murrayho rodiny nese absenci dnes šestatřicetiletého rodáka z Glasgow s velikou nelibostí.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Bristký tenista Andy Murray během utkání s Alexem de Minaurem na turnaji v Londýně.

Článek

Na obrázku ilustrátora Granta Gruenhaupta je 15 tenisových superhvězd. Mezi nimi například Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovič, nechybí ani sestry Williamsovy, stejně jako podobizny Johna McEnroea, Björna Borga, Borise Beckera nebo Stefana Edberga.

Jako zástupci nové generace jsou vyobrazeni Carlos Alcaraz a Ital Jannik Sinner, přičemž ani jeden z nich v All England Clubu neprošel přes čtvrtfinále.

O to zarážející je absence miláčka britských tenisových příznivců Andyho Murrayho. Britský šampion ovládl pavouka mužské dvouhry Wimbledonu v letech 2013, kdy ve finále porazil Srba Djokoviče, a v roce 2016, kdy si vyšlápl na Kanaďana Milose Raonice.

„Kde je Andy Murray?" ptá se na Twitteru starší bratr Andyho Jamie. Murrayho strýc Niall Erskine zašel ještě dál. „Otřesné na mnoha úrovních, britský tvůrce historie nikde. Měli byste se za sebe stydět," tweetoval Murrayho strýček.

Ke kritice už se vyjádřil i samotný autor obrázku, podle něhož jsou na cestě další ilustrace, kde už trojnásobný grandslamový šampion (Murray vyhrál ještě US Open v roce 2012)  chybět nebude. „Tato kresba představuje největší rivalitu minulosti a současnosti," snažil se situaci uklidnit. Minimálně část fanoušků ale jeho slova neuchlácholila.

Reklama

Související témata: