Hlavní obsah

Wimbledonskou šampionku vytočilo, že musí hrát s Noskovou. Jste klauni, vzkazuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pohled do pavouku turnaje WTA v Tokiu pro ni byl nejspíš dost nepříjemným překvapením. Světová pětka a loňská wimbledonská šampionka Elena Rybakinová je na základě žebříčku nasazenou trojkou za Igou Šwiatekovou a Jessicou Pegulaovou a podle zažitých zvyklostí měla mít volný postup přes první kolo. Leč realita je úplně jiná.

Foto: Profimedia.cz

Elena Rybakinová doplatila na nové pravidlo.

Článek

Kazašská tenistka totiž doplatila na nové pravidlo, které WTA zkouší zavádět. Jde o tzv. „performance bye“ a má zvýhodnit hráčky, které se v předchozím týdnu dostaly do finálových fází turnajů.

Takto se před ní do pozic s volným postupem přes první kolo dostaly na základě výsledku z mexické Guadalajary turnajová čtyřka Maria Sakkariová a pětka Caroline Garciaová.

Rybakinová naopak musí začít turnaj už v prvním kole proti Lindě Noskové.

Kazaška si vztek nenechal pro sebe a do WTA se ironicky opřela na sociálních sítích. „Performance bye. Díky za změnu pravidel na poslední chvíli. Skvělé rozhodnutí od WTA, jako vždy,“ napsala ve svém story na Instagramu, což doplnila emotikonem klauna a cirkusového stanu. Evidentně vzkaz hráčky pro vedení WTA o tom, co si o něm myslí.

Ostatně do počínání profesionálního ženského okruhu už se pustila třeba po semifinálové porážce s Ljudmilou Samsonovovou v Montrealu, které skončilo ve 2:55 hodin ráno tamního času. „Cítím se zničená už jen kvůli rozpisu zápasů a celé situaci kolem toho,“ uvedla tehdy.

„Myslím, že takhle pozdě ještě zápas neskončil. Podle mě je to celé dost neprofesionální. Asi ne od vedení turnaje, protože hlavní roli tu hraje WTA,“ zlobila se po srpnové porážce.

Rodačka z Moskvy se následně z turnaje v Tokiu odhlásila, podle oficiální zprávy WTA je kazažská reprezentantka nemocná.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.