Hlavní obsah

Z jiného světa! Macháč ohromil výhrou i senzačním výkonem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Je všude,“ zakřičel si komentátor zápasu, když Tomáš Macháč ve třetí sadě doběhl zdánlivě nemožný míček z rakety favorizovaného Američana Francese Tiafoea. Český tenista před užaslým publikem v KIA Areně zaznamenal první výhru proti soupeři z top 20 a zároveň na Australian Open slavil i premiérový postup do 3. kola grandslamu po výhře 6:4, 6:4, 7:6.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Tomáš Macháč si na Australian Open zahraje třetí koloVideo: sntv

 
Článek

Nezbývá než si zase připomenout větu legendárního hokejového kouče Herba Brookse: „Velká vítězství se rodí z velkých příležitostí.“ A před Macháčem už se na grandslamech podobné šance otevíraly. S výše postavenými a mnohem zkušenějšími soupeři ale klukovi z Berouna s otočenou kšiltovkou stále ještě něco chybělo.

Při debutu v hlavní grandslamové soutěži sehrál na Roland Garros 2020 působivý pětiseťák s Taylorem Fritzem. Před třemi lety potrápil v Melbourne nasazenou devítku Mattea Berrettiniho, loni i dvojku Caspera Ruuda. Ale nikdy z toho nebylo překvapení. „Věděl jsem, že umím hrát dobrý tenis. Mám za sebou řadu zápasů s dobrými soupeři, kdy přišly i těžké porážky,“ uznal Macháč.

Až ve středu se všechno krásně sešlo. Fantastický pohyb, správně stanovená taktika nutit 17. hráče světa do bekhendu i skvělá psychika. Americký semifinalista US Open 2022 si možná myslel, že v závěru třetí sady Macháče zlomil prolomeným podáním, ale to se spletl.

Fotogalerie

„Z jiného světa!“ žasnul spíkr utkání, když 23letý Čech vystřihl nechytatelný bekhend a rozjásal i svého kouče Daniela Vacka v hledišti. „Prostě jsem věřil sám sobě, že hraju nejlepší tenis svého života. Říkal jsem si, že tohle je má chvíle.“

Sebevědomý Tiafoe, který měl v hledišti mnohem víc fanoušků, byl z brilantního výkonu ‚neznámého‘ protivníka rozhozený a při druhém mečbolu poslal Macháčův naskočený forhend do autu.

Ve virtuálním žebříčku ATP se vítěz posunul na 66. pozici a v dalším kole může jít v klidu na Rusa Karena Chačanova, světovou patnáctku, což je sice hodně zdatný soupeř, ale pokud česká dvojka zopakuje svoji show z utkání s Tiafoem, máme se zase na co těšit. „Udělám všechno, abych vyhrál,“ netajil přítel tenistky Kateřiny Siniakové.

Jeho milou ve čtvrtek ráno čeká v Melbourne zápas druhého kola dvouhry se Švýcarkou Viktorijí Golubicovou. Partnerův fantastický tenis byl každopádně inspirující.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články