Hlavní obsah

Voráčová, Záhlavová-Strýcová - Juraková, Marosiová 7:6, 6:4Záhlavová-Strýcová jede! V Palermu vyhrála čtyřhru a má šanci na double

Palermo

Tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová může v Palermu získat double. Před nedělnímím finále dvouhry vyhrály s Renatou Voráčovou coby hlavní favoritky soutěž ve čtyřhře poté, co v sobotu později v noci zdolaly druhý nasazený pár Darija Juraková z Chorvatska a Katalin Marosiová z Maďarska 7:6 a 6:4.

Foto: Sebastien Pirlet, Právo

Tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová

Článek

O singlový titul, svůj druhý v kariéře, bude hrát Záhlavová-Strýcová proti Italce Saře Erraniové. Zápas má začít v 19:30.

Ve čtyřhře si šestadvacetiletá rodačka z Plzně připsala 17. turnajový triumf. Letos už slavila v dubnu ve Stuttgartu s Ivetou Benešovou. S Voráčovou vyhrály druhý společný turnaj, předchozí titul mají z roku 2010 z Lince. Osmadvacetiletá Voráčová získala osmý deblový vavřín.

Serena Williamsová se může vyrovnat Venus

Týden po pátém wimbledonském triumfu může Serena Williamsová získat další titul na turnaji ve Stanfordu. V sobotním semifinálovém utkání obhájkyně prvenství zdolala Rumunku Soranu Cirsteaovou hladce 6:1, 6:2 za rovnou hodinu. Její poslední soupeřkou v kalifornské soutěži bude jiná domácí tenistka Coco Vandewegheová.

Dvacetiletá Američanka udolala turnajovou pětku Yaninu Wickmayerovou 6:2, 3:6, 6:2 a zahraje si první finále v kariéře. Do zápasu o titul se 120. hráčka světa prokousala z kvalifikace, v níž byla původně vyřazena. Nakonec postoupila jako takzvaný lucky loser až do finále, což se žádné tenistce nepovedlo sedm a půl roku.

Americké finále na turnaji WTA se bude hrát poprvé od listopadu 2009, v USA se fanoušci dočkali souboje dvou domácích tenistek o titul dokonce po osmi letech. "Všichni se pořád ptají, co je s americkými hráčkami. Coco si vede skvěle a svoji druhou šanci využila beze zbytku. Jestli bude takhle pokračovat i v neděli a vyhraje, budu z ní mít radost," řekla Williamsová.

Pokud čtrnáctinásobná grandslamová šampiónka obhájí ve Stanfordu loňské vítězství, získá 43. singlový titul v kariéře a vyrovná se tím své starší sestře Venus, která má nejvíc triumfů z aktivních tenistek. V historickém pořadí se Venus dělí o šesté místo s Martinou Hingisovou a Justine Heninovou.

Isner se pokusí poprvé vyzrát na Hewitta

Ve finále turnaje v Newportu se utkají nejvýše nasazený obhájce titulu Američan John Isner s Australanem Lleytonem Hewittem. Bývalá světová jednička se probojovala do finále po více než dvou letech.

Jedenáctý hráč světa Isner zdolal v sobotu krajana Ryana Harrisona 7:6, 6:3 a bude usilovat o čtvrtý titul v kariéře. S Hewittem hrál zatím dvakrát a nezískal ani set. "Má jeden z nejlepších returnů, takže si z ranařů na podání moc nedělá," komentoval Isner vzájemnou bilanci.

Australan porazil v semifinále ve třech setech dalšího domácího tenistu Rajeeva Rama, vítěze turnaje z roku 2009. Jednatřicetiletý Hewitt, jenž za poslední čtyři roky prodělal pět operací a do turnaje vstupoval na 233. pozici ve světovém žebříčku, může vyhrát 29. turnaj. Naposledy triumfoval předloni v Halle.

PALERMO - ženy (antuka, dotace 220 000 dolarů):
Čtyřhra - finále:
Voráčová, Záhlavová-Strýcová (1-ČR) - Juraková, Marosiová (2-Chorv./Maď.) 7:6 (7:5), 6:4.
STANFORD - ženy (tvrdý povrch, dotace 640 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
S. Williamsová (1-USA) - Cirsteaová (9-Rum.) 6:1, 6:2, Vandewegheová (USA) - Wickmayerová (5-Belg.) 6:2, 3:6, 6:2.
Čtyřhra - semifinále:
Erakovicová, Watsonová (N. Zél./Brit.) - Grandinová, Uhlířová (3-JAR/ČR) 7:5, 6:7 (6:8), 10:7.
NEWPORT - muži (tráva, dotace 398 250 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Isner (1-USA) - Harrison (6-USA) 7:6 (7:4), 6:3, Hewitt (Austr.) - Ram (USA) 6:4, 5:7, 6:2.

Reklama

Související témata: