Hlavní obsah

Zahlídl jsem fakt sexy kočku. Hned bych se oženil, hlásil Kyrgios během bitvy s Federerem

Ženeva/Praha

Vyrovnanou bitvu s fenomenálním Rogerem Federerem o víkendovém Laver Cupu nakonec prohrál. A dost možná měla na porážce impulsivního Australana Nicka Kyrgiose trochu podíl i bizarní nekoncentrovanost, kterou sám připustil.

Foto: Martial Trezzini, ČTK/AP

Australan Nick Kyrgios během utkání s Rogerem Federerem.

Článek

Na luxusním Laver Cupu, jehož třetí ročník hostila tentokrát Ženeva, sice nejde o body do žebříčku, ale ve hře je spousta peněz a prestiže, navíc klání mezi Evropou a Výběrem světa se vysílá do celého světa.

A i když měl Kyrgios proti sobě jednoho z nejlepších tenistů všech dob, nevěnoval veškerou pozornost dění na kurtu.

„Ztratil jsem koncentraci. Zahlídl jsem fakt sexy kočku v hledišti. Jako vážně - oženil bych se s ní hned teď. Hned teď," přiznával svým spoluhráčům a kapitánovi týmu Johnu McEnroeovi. Jejich konverzaci zachytily ruchové mikrofony během výměny stran poté, co Australan vyhrál první set v tie breaku a ve druhém prohrával 1:2.

To, co se zdálo být taktickou poradou, tak ve skutečnosti byly chlapácké srandičky o kráse přihlížející tenisové fanynky.

Kyrgios nakonec dobře rozehraný zápas prohrál, protože Federer získal druhý set v poměru 7:5 a následně vyhrál i super tie break 10:7 a po téměř dvou hodinách slavil vítězství.

Evropský tým pak v neděli obhájil triumf z předchozích dvou ročníků celkovým vítězstvím 13:11.

Reklama

Související témata: