Hlavní obsah

Zverev - Koepfer 6:4, 7:6Zvereva nezastavil v Acapulcu ani krajan, ani lehké zemětřesení

Acapulco
Aktualizováno

Ani krajan Dominik Koepfer, ani mírné zemětřesení nezastavilo Alexandra Zvereva na cestě do finále turnaje ATP v Acapulcu. Oba němečtí tenisté pocítili otřesy na kurtu na začátku druhého setu. Sedmý hráč žebříčku Zverev splnil roli favorita výhrou 6:4, 7:6 a o 14. titul v kariéře se utká s Řekem Stefanosem Tsitsipasem. Nasazená jednička ztratila jen čtyři gamy s Lorenzem Musettim z Itálie.

Sestřih semifinále z turnaje v Acapulcu Zverev - Koepfer.Video: sntv

 
Článek

"Nejdřív jsem nevěděl, co se děje. Ani Dominik. Světla začala blikat a diváci to cítili asi víc než my. My běhali po kurtu a bojovali o výměnu," řekl třiadvacetiletý Zverev s tím, že podobnou situaci v Mexiku zažil při turnaji už před rokem.

Otřesy měly podle agentury Reuters sílu 5,7 stupně a epicentrum se nacházelo asi dvě hodiny jízdy od Acapulca. Trvaly půl minuty.

Tsitsipas a Zverev na sebe narazí posedmé, posledních pět zápasů vyhrál o rok mladší a o dvě příčky výše postavený řecký tenista. Tsitsipas zatím získal na okruhu ATP pět titulů.

Karacev získal první titul v kariéře

Rus Aslan Karacev získal na turnaji v Dubaji premiérový titul v kariéře. Ve finále porazil Lloyda Harrise 6:3, 6:2 a naplno zúročil divokou kartu do hlavní soutěže. Jihoafrický mladík naopak při svém tažení z kvalifikace za první trofejí zůstal těsně pod vrcholem.

Sedmadvacetiletý Karacev, jenž na okruhu ATP startoval ve finále poprvé, nabídl Harrisovi jen dvě šance na brejkbol a obě zlikvidoval. Semifinalista Australian Open naopak soupeři sebral podání třikrát a za hodinu a 17 minut se stal třetím ruským šampionem v této sezoně. Před ním získali trofeje Daniil Medveděv v Marseille a Andrej Rubljov v Rotterdamu.

S divokou kartou dokázal v Dubaji zvítězit jako třetí hráč v historii. Naposledy se to podařilo Thomasi Musterovi v roce 1997, o dva roky před ním to zvládl Wayne Ferreira.

Harris, jenž na turnaji slavil v předchozích sedmi dnech sedm výher, už další zápas nezvládl. I tak ale během týdne získal cenné skalpy světové čtyřky Dominica Thiema či dvanáctky Denise Shapovalova. Druhou finálovou účastí v kariéře si v žebříčku vylepší osobní maximum a posune se těsně za první padesátku. Karacev, jenž do sezony vstupoval na 112. místě, poskočí dokonce na 27. místo.

Ruská semifinále vyhrály Kasatkinová a Gasparjanová

Na turnaji v Petrohradu se dnes poprvé v historii WTA Tour hrálo semifinále za účasti čtyř Rusek. Do nedělního souboje o titul postoupily Darja Kasatkinová a Margarita Gasparjanová.

Turnajová osmička Kasatkinová porazila po druhém obratu během dvou dnů 1:6, 6:0, 6:2 turnajovou čtyřku Světlanu Kuzněcovovou. Třiadvacetiletá rodačka z Togliatti si zahraje druhé finále v sezoně, před měsícem na turnaji Phillip Island Trophy v Melbourne získala titul po vítězství nad Marií Bouzkovou.

Šestadvacetiletá Gasparjanová zdolala v semifinále hráček startujících na divokou kartu 6:3, 7:6 Věru Zvonarevovou, které odvrátila v druhé sadě čtyři setboly. Přemožitelka Kateřiny Siniakové z druhého kola si zahraje o třetí a nejcennější titul v kariéře, Kasatkinová o čtvrtý. V neděli absolvují jubilejní 30. ruské finále na WTA Tour.

Tenisový turnaj mužů v Acapulcu (tvrdý povrch, dotace 1 204 960 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Tsitsipas (1-Řec.) - Musetti (It.) 6:1, 6:3
A. Zverev (2-Něm.) - Koepfer (Něm.) 6:4, 7:6 (7:5)
Tenisový turnaj žen v Monterrey v Mexiku (tvrdý povrch, dotace 235 238 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Sorribesová (7-Šp.) - Schmiedlová (SR) 6:3, 7:5
Fernandezová (Kan.) - Kužmová (SR) 7:5, 6:3
Golubicová (Švýc.) - Kalinská (Rus.) 6:2, 6:4
Čtyřhra - finále:
Muhammadová, Dolehideová (2-USA) - Watsonová, Čeng Saj-saj (Brit./Čína) 6:2, 6:3
Tenisový turnaj žen v Petrohradu (tvrdý povrch, dotace 565 530 dolarů)
Dvouhra - semifinále:
Kasatkinová (8-Rus.) - Kuzněcovová (4-Rus.) 1:6, 6:0, 6:2
Gasparjanová - Zvonarevová (obě Rus.) 6:3, 7:6 (11:9)
Tenisový turnaj mužů v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 2 048 855 dolarů):
Dvouhra - finále:
Karacev (Rus.) - Harris (JAR) 6:3, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Farah, Cabal (1-Kol.) - Mektič, Pavič (2-Chorv.) 7:6 (7:0), 7:6 (7:4).

Reklama

Související témata:
  Medveděv - Lehečka dnes 20 : 00
20240502T20 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.