Hlavní obsah

Australská plavkyně Titmusová vylepšila světový rekord na kraulové čtyřstovce

Na australském plaveckém šampionátu v Adelaide padl další světový rekord. Dvojnásobná olympijská vítězka Ariarne Titmusová zaplavala kraulovou čtyřstovku za 3:56,40 a dosavadní nejrychlejší čas Američanky Katie Ledecké z roku 2016 vylepšila o šest setin sekundy.

Foto: Profimedia.cz

Dvojnásobná olympijská vítězka Ariarne Titmusová zaplavala kraulovou čtyřstovku za 3:56,40 a vytvořila nový světový rekord.

Článek

V sobotu Titmusová oznámila, že vynechá červnové mistrovství světa v Budapešti. Nezviklal ji ani skvělý výkon na 200 metrů volný způsob: při prvním závodním startu od loňských her v Tokiu zaplavala osobní rekord 1:53,31 a za dvanáct let starým maximem Italky Federiky Pellegriniové zaostala jen o 33 setin.

Jednadvacetiletá Titmusová, která v Tokiu ovládla kraulovou dvoustovku i dvojnásobnou trať a přidala ještě dvě další medaile, se nyní chce soustředit na letní Hry Commonwealthu a nepřetížit se před příštími olympijskými hrami v Paříži 2024.

Ve čtvrtek překonal v Adelaide světový rekord také Izaac Stubblety-Cook. Na trati 200 metrů prsa dohmátl v čase 2:05,95 minuty a dosavadní maximum Rusa Antona Čupkova vylepšil o 17 setin.

Reklama

Související témata: