Hlavní obsah

Brněnské plavkyně mají trofej za nejrychlejší překonání La Manche

Šestice brněnských plavkyň obdržela na slavnostním večeru v Doveru trofej za letošní nejrychlejší čas ženské štafety při překonání kanálu La Manche. Tým City of Brno Ladies ve složení Jana Ansorgová, Zdeňka Krčálová, Veronika Milerská, Hana Nováková, Magda Okurková a Barbora Zapletalová přeplaval v druhé polovině září úžinu za deset hodin a 16 minut.

Foto: Archiv Lenky Štěrbové, ČTK

Ilustrační foto

Článek

"O pouhé tři minuty byla letos absolutně nejrychlejší britská štafeta složená z mužů. S odstupem času hodnota našeho výkonu stoupla," uvedl trenér brněnských plavkyň Jiří Povolný. Vedle trofeje The John and Gwen Jacques Shield za nejrychlejší letošní ženský čas získaly brněnské plavkyně i The John Bullett Trophy, která je určena nejmladší štafetě v sezóně.

Podmínky jim příliš nepřály

Podmínky letos plavcům na kanálu La Manche příliš nepřály. Průliv mezi Británií a Francií přeplavalo 38 jednotlivců a 33 štafet. Absolutně nejrychlejší byla Australanka Chloe McCardelová s časem 9:03, světový rekord Yvetty Hlaváčové ze srpna 2006 má přitom hodnotu 7:25. Nejrychlejší muž letošní sezóny Chavier Gutierrez z Mexika potřeboval k překonání trasy do Francie devět hodin a 40 minut.

Mezi letošními úspěšnými plavci byli i další dva Češi. Čtyřiadvacetiletá Abhejali Bernardová ze Zlína zdolala v polovině července kanál La Manche v čase 14:37 a Luděk Coufal z Prostějova dosáhl začátkem srpna času 15:53.

Reklama

Související témata: