Hlavní obsah

Čeští kajakáři ovládli i SP v Tacenu, vyhrál Prskavec před Přindišem

Aktualizováno

Vodní slalomáři Jiří Prskavec s Vítem Přindišem obsadili na Světovém poháru v Tacenu první dvě místa v závodě kajakářů a zopakovali výsledek z Prahy. Prskavec zvítězil o čtyři a půl sekundy a připsal si druhé letošní prvenství.

Foto: kanoe.cz

Zlatý Jiří Prskavec (vpravo) a stříbrný Vít Přindiš ovládli i Světový pohár v Tacenu.

Článek

Olympijský vítěz z Tokia Prskavec projel trať ve slovinském středisku čistě a měl i nejrychlejší čas. Vítěz semifinále Přindiš hned v úvodu chyboval, ale původní padesátisekundovou penalizaci z první branky mu rozhodčí po dojetí zrušili. Úřadující mistr světa se posunul hned za Prskavce.

"Ani v jednom semíčku jsem nezajel branky jedna a dva, tam jsem vždycky ztratil čas. Ve finále jsem začal výborně, proklouzlo mi to a na té vlně jsem se držel až dolů," řekl Prskavec České televizi. "Mám z toho strašnou radost, podruhé za sebou se mi povedlo v Tacenu zvítězit a to se strašně cení," dodal.

Zatímco Prskavec v Tacenu zopakoval loňské prvenství, Přindiš se ve Slovinsku dostal na stupně vítězů v SP poprvé v kariéře. Celkovým osmým triumfem v seriálu se Prskavec na Přindiše dotáhl.

"Medaile je krásná, je to moje první z Tacenu. Byl jsem tady čtvrtý, pátý, různý místa. Je to vlastně jedna z mála tratí, kde mi medaile vždycky unikala. Konečně ji tady mám, navíc zase v českém dvojboji, takže paráda," prohlásil v ČT Přindiš.

Oba si polepšili i v průběžném hodnocení SP - Prskavec po třech závodech vede, Přindiš je třetí. Mezi oběma Čechy je Ital Giovanni De Gennaro, který dnes dojel šestý.

Veronika Vojtová si oproti semifinále o dvě příčky polepšila a skončila osmá. Vyhrála hvězdná Australanka Jessica Foxová, jež si spravila chuť po pátečním nevydařeném finále na kanoi.

SP ve vodním slalomu v Tacenu (Slovinsko) - K1
Muži
1. Prskavec 85,02 (0 tr. sekund)
2. Přindiš (oba ČR) -4,44 (2)
3. Oschmautz (Rak.) -5,03 (0)
...
v semifinále 30. Krejčí (ČR)
Průběžné pořadí SP (po 3 z 5 závodů)
1. Prskavec 163
2. De Gennaro (It.) 152
3. Přindiš 144
...
8. Krejčí 98.
Ženy
1. J. Foxová (Austr.) 96,22 (0)
2. Usová (Ukr.) -2,69 (0)
3. Liliková (Něm.) -2,70 (0)
...
8. Vojtová -8,22 (0)
v semifinále 25. M. Satková (obě ČR)
Průběžné pořadí SP (po 3 z 5 závodů)
1. Liliková 141
2. J. Foxová 133
3. Zwoliňská (Pol.) 132
...
10. Fišerová 80
11. Hilgertová 77
24. A. Galušková 43
29. Vojtová 38
46. M. Satková 15
79. Nesnídalová (všechny ČR) 2

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články