Hlavní obsah

Čeští kanoisté chtějí z MS brát medaile

PRAHA

Minimálně zopakovat zisk čtyř medailí ze šampionátu v roce 2004 chtějí čeští kanoisté na letošním mistrovství světa ve sjezdu na divoké vodě, které se uskuteční za dva týdny na karlovarské říčce Teplá. Největším trumfem výpravy je kajakářka Michala Mrůzková, která ještě pod dívčím jménem Strnadová získala před čtyřmi lety na obou tratích titul.

Článek

"Pak jsem začala závody na divoké vodě kombinovat s rychlostní kanoistikou a chyběla i na posledním MS sjezdařů, protože jsem bojovala o účast na olympiádě v Aténách. Nyní se vracím a chci v Karlových Varech dosáhnout na zlato. Tím ale pro mě sjezdařská sezóna skončí a budu se zase plně věnovat klidné vodě," vypráví česká reprezentantka.

Mrůzkové perfektně vyšel o víkendu SP v kanoistice v Duisburgu, kde skončila na kilometru čtvrtá a na poloviční trati v K2 byly s Blahovou dokonce třetí. "Takové výsledky mě docela naladily," říká a přiznává obtížnost kombinace disciplín, které mají odlišné požadavky na vytrvalost: "Zatímco na klidné vodě se jezdí kolem čtyř minut, sjezd na Teplé potrvá skoro dvacet. Určitě je ale plus, že tam trať dobře znám a nevadí mi ani tlak domácího prostředí. Když na břehu bude víc rušno než v cizině, jistě mě ta podpora vyhecuje k lepšímu výkonu."

Na startu šampionátu budou vodáci z 25 zemí

Čeští vodáci patří k favoritům mistrovství, které je součástí týdenního projektu Kanoe Mattoni a zúčastnit se ho mají závodníci 25 zemí. "V nominaci jsou zkušení harcovníci, na nichž leží tíha očekávání, ale taky mladí, kteří loni dominovali juniorskému šampionátu. Zlato obhajuje družstvo v K1," tvrdí reprezentační trenér Robert Knebel.

Organizátorům dělá starosti deštivé počasí, kvůli němuž vodohospodáři nemohou snížit průtok v Teplé. "Nelze tak zatím instalovat umělé překážky, ale věřím, že pršet nebude věčně a příští týden trať dokončíme," líčí ředitel šampionátu Vlastimil Lepík.

Nominace ČR:
K1: Slovák, Mrůzek, Marek, D. Knebel, Mrůzková, Vacíková, Langerová, Vránová (jen klasický závod), Zástěrová (jen sprint), C1: Neset, Uncajtík, Novosad, Rygel (jen klasický závod), Kejklíček (jen sprint), C2: Mornštejn-Veselý, Šálek-Říha, Lisický-Vlček, Macík -Machač (jen klasický závod), Baustein-Petříček (jen sprint).
Program šampionátu:
14. června
13:00 h:klasický závod
16. června
10:00 a 13:00 h:sprint
17. června
13:00 h:družstva

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články