Hlavní obsah

Fišerová jako jediná neuspěla v kvalifikaci SP ve vodním slalomu v Paříži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V kvalifikaci finálového podniku Světového poháru ve vodním slalomu v Paříži uspěli všichni tři čeští kanoisté a dvě kajakářky. Do semifinále se nedostala jen Tereza Fišerová, která na 25. příčce zůstala o pouhých sedm setin sekundy první pod čarou.

Foto: Barbora Reichová/kanoe.cz

Kajakářka Tereza Fišerová v akci

Článek

Doplatila na nezvyklý systém, kdy nepostupovalo obvyklých třicet závodnic. Při vyvrcholení Světového poháru, které je zároveň předolympijským testovacím závodem, se kvalifikovalo jen 24 slalomářů. Všichni museli absolvovat dvě jízdy, přičemž se hodnotil lepší čas.

Fišerová byla po první jízdě na postupové pozici, ale soupeřky se zlepšily a jí ani zrychlení o více než dvě sekundy nestačilo. Naopak Antonie Galušková se posunula na osmnáctou příčku a Amálie Hilgertová postoupila jako dvacátá.

Mezi kanoisty se na postupových pozicích drželi po první jízdě všichni tři čeští reprezentanti. Ve druhé jízdě zrychlil jen Jiří Prskavec, kterému to stačilo na celkové 14. místo. Čtvrtý muž nedávného MS Lukáš Rohan ani mistr světa z roku 2021 Václav Chaloupka napodruhé svůj úvodní výkon nepřekonali, ale i tak postoupili z devatenácté a dvacáté příčky.

Podobně jako v kvalifikaci bude obměněný postupový klíč i v semifinále, které čeká kajakářky a kanoisty v pátek dopoledne. Finále budou dvanáctičlenná místo obvyklých deseti závodníků.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články