Hlavní obsah

Hradilek dál bojuje se zdravím. Konec sezóny? I na to jsem připravený, říká

Praha

Návrat na místo velkého úspěchu v roli závodníka se nekoná, kajakářský mistr světa z loňské Troji Vavřinec Hradilek má stále problémy s krční páteří, a tak bude letos při Světovém poháru jen na břehu. Nejistý je i jeho start na zářijovém mistrovství světa v Deep Creeku.

Foto: Irena Vanišová

Vodní slalomář Vavřinec Hradilek.

Článek

Jaká bude vaše role během víkendu?

Budu spolukomentovat v televizním studiu, pak chci mít i roli „užívače“, potkat se s kámoši ze světa. Jak teď nejezdím na závody, moc se nevidíme. Tak jsem jeden večer na večeři s Japonci, další s klukama z Nového Zélandu… Akorát v sobotu musím ještě do Motola.

Váš stav se tedy příliš nelepší?

Cítím se střídavě. Jeden den je to dobré, ale pak třeba popoběhnu a zase to cítím. Byl jsem ve středu u profesora Koláře a prý něco navíc povolilo, ale stoprocentní to pořád není.

Co všechno teď můžete dělat?

Skoro nic. Ještě minulý týden jsem byl každý den na kapačkách, což je pro tělo velký zásah. Mohl jsem dělat jen nějaké rehabilitační cviky a být v klidu. Ke Kolářovi chodím obden, beru prášky, cvičíme, dostávám jehličky…

Podobné problémy měl i tenista Radek Štěpánek.

Měl víceméně to samé, také se to snažil řešit konzervativně a pak šel na operaci. Ale on tu ruku používá víc než já, měl poškozené i nervy, které já snad mám v pořádku, proto se zatím operace nekoná.

Co mistrovství světa v USA? V létě jste tam měl v plánu soustředění…

Měl jsem tam jet o deset dnů dřív než mančaft, což neklapne. Kdyby se můj stav za týden rapidně zlepšil, odjel bych pak s týmem, ale priorita je začít trénovat na začátku srpna, abych měl pět týdnů do odjezdu se na šampionát připravit.

Jste připraven i na variantu, že už v této sezóně závodit nebudete?

Jsem, i když by mě to samozřejmě mrzelo.

Reklama

Související témata: