Hlavní obsah

Hradilek si šťouchl, ale na závěr nepovedené nominace získal domácí titul

Praha

Kajakář Vavřinec Hradilek na závěr nepovedené nominace, ve které se neprobojoval do reprezentace na vrcholné akce sezóny ani na Světové poháry, získal republikový titul. Dnešní šampionát vodních slalomářů v Praze - Troji vyhrál před úřadujícím vicemistrem světa Vítem Přindišem a bronzovým olympijským medailistou z Ria Jiřím Prskavcem. Druhý jmenovaný si již v sobotu zajistil jediné volné místo mezi kajakáři v české reprezentaci pro mistrovství Evropy i světa.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Kajakář Vavřinec Hradilek na závěr nepovedené nominace, ve které se neprobojoval do reprezentace na vrcholné akce sezóny ani na Světové poháry, získal republikový titul.

Článek

Stříbrný olympijský medailista z Londýna Hradilek si sice ve finále připsal dvě trestné sekundy za dotek jedenácté branky, ale "šťouchů" se nevyvaroval žádný z medailistů. Přindiš, který měl rovněž dvousekundovou penalizaci, skončil s odstupem 1,7 sekundy druhý. Obhájce titulu Prskavce čtyři trestné sekundy navzdory nejrychlejšímu času srazily na třetí místo.

Finále kajakářek se jelo bez vítězky předchozích tří nominačních závodů Kateřiny Kudějové, která překvapivě vypadla v kvalifikaci. Pozici tuzemské dvojky při absenci největší favoritky titulem potvrdila Barbora Valíková. Bronzová medaile stačila k nominaci do reprezentace Veronice Vojtové.

Mezi kanoisty ziskem domácího titulu navázal na sobotní vítězství v Troji Vítězslav Gebas, který díky tomu vyhrál i hodnocení nominačních závodů. Na vrcholných akcích ho doplní další medailisté z republikového šampionátu Lukáš Rohan a Tomáš Rak.

V kanoistkách potvrdila roli favoritky úřadující vicemistryně světa i Evropy Tereza Fišerová. Druhá skončila Monika Jančová, které to ale nestačilo k místu v reprezentaci. Na velkých akcích budou české barvy hájit Gabriela Satková a někdejší mistryně světa Kateřina Havlíčková.

MČR a 4. nominační závod ČP ve vodním slalomu v Praze:
Muži:
K1:
1. Vavřinec Hradilek 88,67 (2 tr. sekundy)
2. Přindiš -1,70 (2)
3. Prskavec (všichni USK Praha) -1,87.
C1:
1. Gebas (USK) 97,18 (0)
2. Rohan (USK) -0,77 (0)
3. Rak (Dukla Brandýs) -2,06 (0).
C2:
1. Karlovský, J. Jáně (Dukla) 106,68 (2)
2. Koplík, Vrzáň (USK) -6,43 (6)
3. Václav Hradilek, Vlček (všichni USK) -21,57 (4).
Ženy:
K1:
1. Valíková (Dukla) 101,05 (0)
2. K. Galušková (USK) -1,70 (2)
3. Vojtová (USK) -7,35 (2).
C1:
1. Fišerová (USK) 115,10 (2)
2. Jančová (USK) -7,74 (2)
3. T. Kneblová (Olomouc) -9,17 (2).
Mix:
C2:
1. J. Jáně, Fišerová 130,35 (14).

Reklama

Související témata: