Hlavní obsah

Hradilek si zajistil poslední volné kajakářské místo v týmu vodních slalomářů

Praha

Vavřinec Hradilek si zajistil poslední volné kajakářské místo v české reprezentaci ve vodním slalomu. Stříbrný olympijský medailista z Londýna 2012 tak na Světových pohárech i na zářijovém mistrovství světa v Bratislavě stejně jako na mistrovství Evropy doplní olympionika Jiřího Prskavce a čerstvého evropského šampiona Víta Přindiše. Při nedělním závěrečném nominačním závodě v Troji mu k tomu stačilo páté místo, protože jeho největší rival Ondřej Tunka nepostoupil ze semifinále do finálové desítky.

Foto: Martin Hladík/kanoe.cz

Vavřinec Hradilek na mistrovství světa ve vodním slalomu

Článek

Mezi kanoistkami se k olympioničce Tereze Fišerové a loňské mistryni Evropy Gabriele Satkové, která si nominaci zajistila už v sobotu, přidala Gabrielina starší sestra Martina. Ta sice dnes skončila v Praze skončila čtvrtá těsně za největší konkurentkou Evou Říhovou, ale o bod udržela postupovou třetí příčku.

Do národního týmu kajakářek se znovu neprobojovala mistryně Evropy z roku 2019 Amálie Hilgertová, která v celkovém hodnocení nominace skončila až osmá. Za jistou členkou reprezentace Kateřinou Minařík Kudějovou se na stejném bodovém součtu seřadily Lucie Nesnídalová a Antonie a Karolína Galuškovy. Kvůli dodatečným kritériím zbyl "černý Petr" na poslední jmenovanou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kajakářka Amálie Hilgertová.

V kategorii kanoistů budou společně s olympionikem Lukášem Rohanem reprezentovat dnešní vítěz Václav Chaloupka a dnes třetí Vojtěch Heger. Složení týmu tak bude v této kategorii stejné jako na květnovém mistrovství Evropy, které hostila italská Ivrea.

Světový pohár ve vodním slalomu začne v červnu v Praze.

Reklama