Hlavní obsah

Jachtařka Kozelská skončila v předolympijské regatě třináctá

Rio de Janeiro

Jachtařka Veronika Kozelská-Fenclová se dlouho držela v předolympijské regatě v Riu de Janeiro na medailových pozicích, nakonec ale obsadila třinácté místo. Viktor Teplý skončil ve třídě Laser na 29. místě a jeho bratr Ondřej byl ve třídě Finn poslední dvacátý. Oba však závodili na půjčených lodích a jejich cílem bylo hlavně si olympijský revír poprvé vyzkoušet.

Foto: Sport.cz

Veronika Kozelská-Fenclová při tréninku v zátoce Guanabara v Rio de Janeiru.

Článek

"Když člověk začne vysoko a celý závod jen klesá výsledkovou listinou dolů, tak to špatně snáší. Na druhou stranu třinácté místo není v této konkurenci nijak špatné," hodnotila Kozelská-Fenclová v tiskové zprávě svazu.

"Předjela jsem i letošní vicemistryni Evropy a pár dalších slušných závodnic. Pole je hodně vyrovnané. Z těchto závodů si odvážím další cenné zkušenosti a doufám, že budeme mít možnost v Riu ještě párkrát během příští sezony před olympiádou trénovat," uvedla.

Jachtaři si při závodech zvykali na obtížný revír a také na často diskutovanou kvalitu vody v zátoce Guanabara. "Po jedné krátké intenzivní noční přeháňce musel být okruh Ponte v zátoce u mostu na poslední dva dny uzavřen, a to kvůli množství odpadků ve vodě," řekl Jakub Kozelský, manžel a trenér Kozelské-Fenclové.

"Nicméně díky suchému počasí v posledních týdnech se nám osobně zdála voda během závodu lepší než v prvních dnech tréninku. Asi bude nejvíce záležet na počasí. Pokud bude sucho, tak to bude akceptovatelné, pokud přijdou intenzivní deště, tak to bude grandiózní průs..." doplnil Kozelský.

Reklama

Související témata: