Hlavní obsah

Jachtařkou roku je juniorská vicemistryně světa Chalupníková

Vítězkou domácí ankety Jachtař roku se stala teprve sedmnáctiletá Kristýna Chalupníková, která loni získala stříbro na juniorském mistrovství světa ve windsurfingové třídě Techno 293. Druhý skončil další windsurfař a jediný olympionik Karel Lavický, třetí byl mistr světa ve třídě RS500 Jakub Dobrý.

Foto: Český svaz jachtingu

Kristýna Chalupníková ovládla anketu Jachtař roku 2021.

Článek

Chalupníková se zároveň potřetí stala juniorskou Jachtařkou roku. Letos přešla do olympijské třídy iQFoil, v níž se bude poprvé bojovat o cenné kovy na hrách v Paříži v roce 2024.

"Nejvíce si cením prosincového titulu vicemistryně světa z Ománu. Vyjet medaili pro Česko bylo opravdu skvělé a celou akci jsem si moc užila," uvedla Chalupníková v tiskové zprávě svazu.

V iQFoilu bude nově závodit i vítěz mužské kategorie Lavický, který si 22. místem ve třídě RS:X na OH v Tokiu vylepšil maximum pod pěti kruhy. Mezi ženami potřetí za sebou zvítězily Dominika Vaďurová a Sára Tkadlecová, jež spolu závodily ve třídě 49er FX.

"Loňský rok byl pro jachting opravdu skvělý. Tolik vynikajících výsledků a výkonnostního vzestupu zejména u mladých jachtařů nepamatujeme. Mám z toho velikou radost. Ve windsurfingu vznikl tak silný a tak mladý tým, který nám závidí i jachtařské velmoci," řekl při slavnostním vyhlášení čestný předseda svazu Karel Bauer.

Reklama