Hlavní obsah

Kajakář Prskavec se stal popáté mistrem Evropy ve vodním slalomu, Fišerová skončila devátá

Český kajakář Jiří Prskavec se stal popáté mistrem Evropy ve vodním slalomu. Ondřej Tunka byl ve finále v Liptovském Mikuláši pátý, obhájce titulu Vít Přindiš skončil čtrnáctý. Tereza Fišerová byla v závodě žen devátá. O zlato se podělily Italka Stefanie Hornová a domácí Eliška Mintálová.

Foto: Barbora Reichová

Jiří Prskavec při vítězném semifinále v Liptovském Mikuláši.

Článek

Devětadvacetiletý Prskavec se sice do semifinále kvalifikoval až z druhé jízdy, dnes už však byl olympijský vítěz a mistr světa suverénní. Nejrychlejší jízdu předvedl v semifinále a poté i ve finále.

Český reprezentant vyhrál s náskokem 1,32 sekundy před Giovannim De Gennarem z Itálie a navázal na evropské tituly z let 2013, 2014, 2016 a 2020. Bronz získal Rakušan Felix Oschmautz.

Tunka na pátém místě za Prskavcem zaostal o 3,35 sekundy, od medaile ho dělilo pouhých 25 setin. Přindiš neprojel jednu z branek a po padesátisekundové penalizaci skončil čtrnáctý.

Foto: kanoe.cz/Jan Homolka

Tereza Fišerová při domácí nominaci.

Úspěšná kanoistka Fišerová při premiéře na kajaku na vrcholné seniorské akci sice zajela ve finále čistou jízdu, zaváhala však na náročné třinácté brance. Od dvojice vítězek ji dělilo téměř 14 sekund.

Mintálová s Hornovou vyhrály s náskokem tří sekund před Mallory Franklinovou z Velké Británie. Obě si připsaly první individuální zlato v kariéře, jednatřicetiletá Hornová byla v letech 2013 a 2017 druhá.

Fišerovou v Liptovském Mikuláši čeká v neděli ještě semifinále na kanoi, kde bude čtyřiadvacetiletá česká reprezentantka obhajovat stříbrné medaile z předchozích dvou šampionátů.

ME ve vodním slalomu v Liptovském Mikuláši:
Muži:
K1:
1. Prskavec (ČR) 96,35 (0 trestných sekund)
2. De Gennaro (It.) -1,32 (0)
3. Oschmautz (Rak.) -3,10 (2),
...5. Tunka -3,35 (0),
14. Přindiš (oba ČR) -51,59 (50).
Ženy:
K1:
1. Hornová (It.) a Mintálová (SR) obě 107,24 (0)
3. Franklinová (Brit.) -3,05 (2),
...9. Fišerová -13,81 (0),
v semifinále 17. A. Galušková,
v kvalifikaci 14. Valíková (všechny ČR).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články