Hlavní obsah

Kajakářka Kudějová skončila na ME ve vodním slalomu pátá

Liptovský Mikuláš

Úřadující mistryně světa Kateřina Kudějová obsadila na mistrovství Evropy ve vodním slalomu páté místo mezi kajakářkami. Titul na kanálu v Liptovském Mikuláši získala Němka Melanie Pfeiferová před Ursou Krageljovou ze Slovinska. Bronz zůstane zásluhou Jany Dukátové na Slovensku.

Foto: Ivana Roháčková

Kajakářka Kateřina Kudějová při mistrovství Evropy v Liptovském Mikuláši.

Článek

Česká reprezentantka, která už má jistý start na olympijských hrách v Riu de Janeiro, nenavázala ve finále na semifinálovou jízdu, v níž zaznamenala třetí čas. O lepší umístění ji připravily doteky osmé a poslední branky, za které inkasovala čtyři trestné vteřiny. Za Pfeiferovou, která jako jediná zajela finále čistě, nakonec zaostala o 3,04 sekundy.

"Ten šťouch na poslední brance mě strašně mrzí, za to jsem naštvaná," řekla novinářům Kudějová. "Celá jízda byla v pohodě, první šťouch jsem jela prostě blbě, to jsem zachránit nemohla, ale ten poslední, to jsem dát nemusela. To je takový to, že chcete být rychle už v cíli, zbytečná chyba," dodala.

Už před ME mluvila o tom, že šampionát ji asi nezastihne v ideálním rozpoložení, neboť po úspěšně domácí olympijské nominaci se soustředila hlavně na přípravu na Rio. A prý porušila i životosprávu. "A to docela dost," přiznala s úsměvem. "Bylo mi dost špatně, takže jsem nepočítala, že tady budu něco velkého předvádět. Ale nedělala jsem velký boty, jsem s tím spokojená," prohlásila.

Deblkanoisté Karlovský s Jáněm si chtěli spravit náladu po domácí nominaci, v níž si nevyjeli start na OH. "Když jsme dojeli do cíle, byl jsem spokojený. Byly tam drobné chybičky, ale ta trať je docela obtížná, což nám vyhovuje, i proto jsme do závodu nastupovali s takovou grácií a klidem. Ale zamrzí, že to je čtvrté místo," řekl Karlovský. "Je to nepopulární, ale jedeme dál, jsme spokojení," přidal Jáně.

V jízdě o medaile chyběla Štěpánka Hilgertová. Osmačtyřicetiletá reprezentantka obsadila v semifinále 14. místo a do elitní desítky nepostoupila.

Mistrovství Evropy ve vodním slalomu v Liptovském Mikuláši:
Muži:
C2:
1. Kučera, Bátik (SR) 112,70 (2 tr. sekundy)
2. Božič, Taljat (Slovin.) -0,46 (2)
3. Schröder, Bettge (Něm.) -0,53 (0)
4. Karlovský, Jáně -1,88 (0)
7. Kašpar, Šindler (všichni ČR) -6,46 (8)
3xC2:
1. Slovensko (Pavol Hochschorner, Peter Hochschorner/L. Škantár, P. Škantár/Kučera, Bátik) 139,94 (4)
2. Polsko -0,99 (10), 3. Rusko -1,75 (4)
5. ČR (Karlovský, Jáně/Kašpar, Šindler/Koplík, Vrzáň) -2,51 (6)
Ženy:
K1:
1. Pfeiferová (Něm.) 108,86 (0)
2. Krageljová (Slovin.) -0,58 (2)
3. Dukátová (SR) -2,27 (4),
5. Kudějová -3,10 (4)
v semifinále 14. Hilgertová (obě ČR)
3xK1:
1. Velká Británie (Pennieová, Woodsová, Neaveová) 124,28 (2)
2. Německo -4,28 (2)
3. Slovensko -9,15 (8)
5. ČR (Galušková, Kudějová, Hilgertová) -10,82 (4)

Reklama

Související témata: