Hlavní obsah

Kajakářská jednička zrychlila. Abych byla ale spokojená, musím ještě přestat chybovat, říká Kudějová

Praha

Hned několika překvapeními skončily o uplynulém víkendu nominační závody vodních slalomářů. Poté, co se Štěpánka Hilgertová a Vavřinec Hradilek nenominovali na evropský a světový šampionát, bude Kateřina Kudějová najednou patřit v českém k týmu k těm nejzkušenějším.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kajakářka Kateřina Kudějová

Článek

„Už jsem si toho všimla, že budu v týmu patřit k nejstarším,“ líčila se smíchem na pondělním setkání s novináři Kateřina Kudějová. „Na jednu stranu se mi to líbí, na druhou ale nevím, jestli se budu cítit úplně dobře,“ dodala. Nejstarší kajakářkou bude nakonec jen na mistrovství světa v Pau, na evropský šampionát v Tacenu pojede i 49letá Štěpánka Hilgertová. Dvojnásobná olympijská vítězka nahradí v týmu Karolinu Galušková, která má studijní povinnosti.

Nominační závody, které se během uplynulých dvou víkendů uskutečnily na Trnávce, absolvovala Kudějová s novou lodí. „Jezdí se mi na ní dobře. Myslím, že časem jsem se posunula dopředu, akorát se ještě musím vyvarovat chyb, kterých jsem udělala hodně,“ zamýšlela se sedmadvacetiletá kajakářka nad tím, co je potřeba ještě vylepšit. „Když to srovnám s loňskou nominací, kdy jsem si mohla finálové jízdy pochvalovat, tak letos bych o žádné z nich neřekla, že jsem s ní spokojená,“ vysvětlovala.

„Mám tedy na čem ještě pracovat, proto pojedu i závody Českého poháru a domácí mistrovství,“ prozradila další plány. Motivací pro úřadující mistryni světa může být i to, že závodníkovi s nejvyšším celkovým součtem bodů ze všech podniků Českého poháru, bude na rok zapůjčen automobil. „Ten by se mi hodil,“ smála se Kudějová, která je v tuto chvíli na první příčce. „Stačí ale jeden špatný výsledek a vidina výhry je pryč,“ dodala rodačka z Prahy, která již ve čtvrtek odcestuje na několikadenní soustředění do slovinského Tacenu, kde se na přelomu května a června uskuteční evropský šampionát.

„Je těžké říci, s jakými ambicemi na mistrovství Evropy pojedu. Kanál v Tacenu jsem si nijak neoblíbila. Přišlo mi, že trať je složitější v úvodu, ale pak už byla taková nijaká. Nejezdilo se mi na ní dobře, takže jsem ji ani nevyhledávala,“ přiznala svěřenkyně trenéra Jiřího Prskavce staršího. "Trať nedávno zrekonstruovali, na té nové jsem ještě nebyla, tak uvidíme. Už se ale těším,“ uzavřela úspěšná vodní slalomářka.

Reklama

Související témata: