Hlavní obsah

Kubová a Horská poplavou na mistrovství Evropy večerní semifinále

Plavkyně Simona Kubová a Kristýna Horská postoupily na mistrovství Evropy v Budapešti do semifinále. Znakařka Kubová prošla v závodu na 100 metrů časem 1:00,56 minuty do večerního programu z dvanáctého místa, Horská na prsařské dvoustovce obsadila v rozplavbách výkonem 2:27,41 sedmnácté místo, v redukovaném pořadí se ale posunula na poslední postupovou šestnáctou příčku.

Foto: ČSPS/Martin Sidorják

Simona Kubová v akci

Článek

Motýlkář Jan Šefl zaostal na padesátce časem 23,78 o osm setin za téměř 12 let starým českým rekordem Michala Rubáčka, k postupu do semifinále by ale potřeboval zaplavat ještě o 21 setin rychleji.

V konečném pořadí obsadil 25. místo, Sebastian Luňák byl 59. Na kraulařské dvoustovce skončil Adam Hlobeň na 34. místě, Jakub Štemberk byl padesátý.

Smíšená polohová štafeta na 4x100 m ve složení Tomáš Franta, Matěj Zábojník, Barbora Janíčková a Barbora Seemanová skončila v rozplavbě dvanáctá dvě sekundy za postupem.

Seemanovou ale i tak večer čeká finále, na své parádní trati 200 m volný způsob postoupila ve středu nejrychlejším časem a pasovala se do role jedné z favoritek.

Reklama

Související témata: