Hlavní obsah

Kubová bude největší hvězdou plaveckého Corona Cupu

Praha

Znakařka Simona Kubová bude největší hvězdou plaveckého Corona Cupu, který jako mimořádný závod na víkend připravil domácí plavecký svaz. V nezvyklém formátu si v pražském Podolí vyzkouší všechny plavecké způsoby. Každý závodník absolvuje devět startů a o vítězi rozhodne součet bodů FINA ze všech devíti disciplín.

Foto: ČSPS/Martin Vaňo

Česká plavkyně Simona Kubová ve finále závodu na 200 metrů znak.

Článek

Závodit se bude na 50 a 100 metrů volný způsob, znak, prsa a motýlek a v polohovém závodě na 200 metrů. Pokaždé bude pouze rozplavba na čas, žádná finále v jednotlivých disciplínách se konat nebudou.

Nejlepší česká plavkyně loňského roku Kubová novinku vítá. "Ráda bych samozřejmě plavala co nejlépe, těším se na prsové disciplíny. Těším se taky, že to budou všestranné závody, že se nebudeme specializovat jen na hlavní disciplíny, což bude skvělá změna. A naštěstí se nezávodí na tratích delších než 200 metrů," uvedla v tiskové zprávě chomutovská plavkyně.

Bude jedinou startující z českých plavců, kteří se v individuálních kategoriích kvalifikovali na olympiádu. Vytrvalec Jan Micka bude absentovat poté, co minulý týden zvítězil na desetikilometrové trati na mistrovství republiky v dálkovém plavání, kraulařku Barboru Seemanovou do Podolí nepustí zdravotní problémy.

Jinak ale bude závodit kompletní česká špička s výjimkou Aniky Apostalonové a Barbory Závadové, které dlouhodobě trénují v zahraničí. Kubová a další reprezentanti mohou po nucené pauze už dva měsíce trénovat v bazénu. Po Podolí se díky uvolňování vládních opatření otevřely i další bazény a tréninkové podmínky se vracejí k normálu. "Je prima zase trénovat ve skupině a trénovat naplno. I když to má trochu takovou černou tečku, že není v tomto roce žádný vrchol," poznamenala Kubová.

I když letos vedle velkých akcí nebude v létě ani domácí šampionát, Corona Cup je prvním větším závodem pro domácí elitu. "Závody jsou vždycky zpestřením, motivací a ukázkou formy. Moc se těším. Minulou neděli jsem plavala na okresních závodech v Chomutově a byl to skvělý pocit. Plavala jsem i docela rychle, tak mě to potěšilo," dodala Kubová.

V Podolí se bude v sobotu závodit ve dvou blocích od 9 a od 16 hodin, jediný nedělní blok začne v 9:00.

Reklama

Související témata: