Hlavní obsah

Mistr světa Hradilek opět vyhrál anketu Českého svazu kanoistiky

Praha

Kajakář Vavřinec Hradilek se podruhé za sebou stal nejúspěšnějším sportovcem Českého svazu kanoistů (ČSK) ve společné anketě rychlostních kanoistů a vodních slalomářů. Loni v prosinci vyhrál také hlasování v podobné anketě, kterou pod hlavičkou ČSK v Olomouci uspořádaly sekce vodního slalomu a sjezdu za divoké vodě. Ocenění převzal mistr světa ve čtvrtek v pražském hotelu Pyramida.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vodní slalomář Vavřinec Hradílek zvítězil v anketě Kanoista roku 2013 v pražském hotelu Pyramida.

Článek

Hradilek triumfoval za rok 2012 díky stříbru z olympijských her, tentokrát zvítězil zásluhou loňského titulu mistra světa. V pražské Troji vyhrál před mistrem Evropy Jiřím Prskavcem, který v hlasování odborníků z řad trenérů a funkcionářů obsadil druhé místo. Třetí místo patří talentovanému rychlostnímu kanoistovi Martinu Fuksovi, který vyhrál mistrovství Evropy seniorů i v kategorii do 23 let.

Vítězství mezi nejlepšími posádkami obhájili členové čtyřkajaku Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba, kteří přivezli stříbro z mistrovství světa v závodě na 1000 metrů a zlato z evropského šampionátu na stejné olympijské trati. Druhé místo patří deblkanoistům Jaroslavu Volfovi a Ondřeji Štěpánkovi, kteří se na pražském světovém šampionátu ve vodním slalomu rozloučili s bohatou kariérou stříbrnou medailí.

Nejlepším juniorem se stal kanoista Lukáš Rohan, syn olympijského medailisty Jiřího Rohana, který byl druhý na evropském i světovém šampionátu své kategorie. Na druhém místě skončila kajakářka Amálie Hilgertová, šestnáctiletá neteř dvojnásobné olympijské vítězky Štěpánky Hilgertové. V nové sezóně se mohou utkávat, neboť pětačtyřicetiletá legenda se rozhodla, že bude pokračovat v kariéře.

Anketa Českého svazu kanoistiky za rok 2013:
Jednotlivci:
1. Hradilek
2. Prskavec (oba vodní slalom, K1)
3. Fuksa (rychlostní kanoistika, C1).
Týmy:
1. Havel, Trefil, Dostál, Štěrba (rychlostní kanoistika, K4)
2. Volf, Štěpánek (vodní slalom, C2)
3. Radoň, F. Dvořák (rychlostní kanoistika, C2).
Junioři:
1. Rohan (vodní slalom, C1)
2. A. Hilgertová (vodní slalom, K1)
3. Veselý (rychlostní kanoistika, K1).

Reklama

Související témata: