Hlavní obsah

Na ME v krátkém bazénu pojede jedenáct českých plavců včetně Seemanové

Na mistrovství Evropy v krátkém bazénu, které se uskuteční od 2. do 7. listopadu v Kazani, pojede jedenáct českých plavců. Největší hvězdou týmu je Barbora Seemanová, letošní evropská šampionka na 200 metrů volný způsob z dlouhého bazénu a finalistka olympijských her v Tokiu.

Foto: Giorgio Scala/Deepbluemedia

Barbora Seemanová patří k hlavním českým nadějím

Článek

Jednadvacetiletá kraulařka vedle dvoustovky poplave také padesátku a stovku. V ženské části týmu ji doplní další účastnice olympijských her v Tokiu, znakařka Simona Kubová a Kristýna Horská, která bude startovat na 200 metrů prsa a v polohových závodech na 200 a 400 metrů.

Z letošních olympioniků, kteří závodili v individuálních disciplínách, chybějí v nominaci Jan Čejka a Jan Micka. Předloňský juniorský mistr světa na 50 metrů znak Čejka se rozhodl evropský šampionát vynechat, protože se soustředí na další vrcholné akce.

Kraulařský vytrvalec Micka v nevydařené sezoně nesplnil limit a divoké karty svaz neuděloval. Nejzkušenějším mužem v týmu tak bude jednatřicetiletý Jan Šefl, jenž se vedle závodů na 50 a 100 metrů motýlek nominoval také do polohového závodu na 100 metrů.

Vedle individuálních závodů by měli čeští plavci obsadit také smíšenou polohovou štafetu na 4x50 metrů.

Evropský šampionát je první ze dvou vrcholných akcí v krátkém bazénu, které jsou do Vánoc naplánovány. Od 16. prosince se uskuteční MS v Abú Zabí.

Nominace:
Muži:
Filip Chrápavý
Tomáš Franta
Ondřej Gemov
David Koutný
Sebastian Luňák
Vojtěch Netrh
Jan Šefl
Matěj Zábojník
Ženy:
Kristýna Horská
Simona Kubová
Barbora Seemanová

Reklama

Související témata: