Hlavní obsah

O třetí české zlato z univerziády se postaral střelec Nýdrle

Kazaň
Aktualizováno

Česká výprava získala na Světové univerziádě v Kazani třetí zlato a celkem v pondělí reprezentanti přidali sedm medailí. Střelec Tomáš Nýdrle vyhrál skeet, třetí v této disciplíně skončil Jakub Tomeček a bronz vybojovalo také družstvo. O dvě stříbra se postarali deblkanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák, třetí dojela na dvoustovce čtyřkanoe a bronz má i tenistka Kateřina Vaňková.

Foto: Vít Chalupa

Deblkanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák (v pozadí).

Článek

Čtyřiadvacetiletý student brněnské Mendelovy univerzity Nýdrle byl v souboji o zlato bezchybný a Itala Tammara Cassandra porazil 16:14. Tomeček uspěl v rozstřelu o individuální bronz, k třetí pozici českého družstva přispěl ještě Jakub Novota.

Radoň s Dvořákem dojeli po zisku stříbra v nedělním závodu deblkanoí na 1000 metrů druzí i ve finále dvoustovky a pětistovky, když opět podlehli jen domácím Rusům. Bronz na dvousetmetrové trati vybojovala čtyřkanoe Vojtěch Ruso, Dan Drahokoupil, Tomáš Janda, Radek Miškovský. Tenistka Vaňková prohrála v semifinále s Japonkou Sačií Išizuovou.

Čeští sportovci zatím v Kazani získali tři zlaté, pět stříbrných a sedm bronzových medailí. Do konce minulého týdne vybojovali osm cenných kovů, v pondělí tento počet bezmála zdvojnásobili.

Velkou šanci na rozšíření této bilance má plavkyně Petra Chocová, která se postarala o další zápis do rekordních tabulek. V rozplavbě závodu na 50 metrů prsa dohmátla Chocová v času 30,67 sekundy a vytvořila nejen český rekord, ale i rekord univerziády. Své dosavadní vlastní maximum z letošního mítinku v Pardubicích vylepšila studentka Univerzity Jana Evangelisty Purkyněho v Ústí nad Labem o čtyři setiny.

Reklama

Související témata: