Hlavní obsah

Odvážný kousek. Mistryně světa skočila do vody z horkovzdušného balonu

Lostock/Praha

Dvojnásobná mistryně světa v extrémních skocích do vody Rhiannan Ifflandová má za sebou úctyhodný počin. Jako vůbec první žena na světě skočila z horkovzdušného balonu do vody z výšky 18 metrů. Žádná žena před ní něco podobného nedokázala. Na její odvážný kousek z přehrady Lostock v Novém Jižním Walesu se můžete podívat ve videu níže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Dvojnásobná mistryně světa Ifflandová skočila do vody z horkovzdušného balonuVideo: sntv

 
Článek

Devětadvacetiletá Australanka je ve skocích do vody ostřílenou závodnicí. Na kontě má dvě zlaté medaile z mistrovství světa, čtyřikrát ovládla šampionát Red Bull Cliff Diving World Series.

Skákat z pohyblivé platformy bylo ale pro sportovkyni přece něco jiného. „Právě jsme provedli jako první na světě skok z horkovzdušného balonu. Jako první žena na světě jsem se spustila dolů. Je to velice zvláštní pocit, všechno se to odehrálo tak rychle," okomentovala Ifflandová svůj počin.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Rhiannan Iffland (@rhiannan_iffland)

Závodnice se na vše musela pečlivě připravit. Času ale měla dost, loňská sezona byla kvůli pandemii koronaviru zrušena a první závod nového ročníku v extrémních skocích do vody je v plánu až na červen.

„Nemůžu se dočkat, až se uklidním, přehraji si v hlavě znovu ty okamžiky a popřemýšlím o tom, co se právě stalo. Abych byla upřímná, bylo to jako bych od rána byla v nějakém tunelu. Bylo to tak vzrušující," neskrývala Ifflandová radost.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články