Hlavní obsah

Plavce čeká za přerušení závodu osmiveslic soud

Londýn

Plavec, který v sobotu narušil slavný závod univerzitních osmiveslic na Temži, chtěl svým činem protestovat proti elitářství a monopolu. Policie muže identifikovala jako Trentona Oldfielda a obvinila ho z rušení veřejného pořádku. Poté byl student urbanismu na London School of Economics propuštěn na kauci, soudní projednávání jeho případu je naplánováno na 23. dubna.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Osmiveslice Cambridge

Článek

Pětatřicetiletý muž se k odpovědnosti přihlásil na blogu s názvem Elitismus vede k tyranii. Proslulý Boat Race se kvůli němu před zraky 250 000 diváků na březích Temže zastavil zhruba v polovině poté, co ho ve vodě uprostřed trati spatřil asistent rozhodčího Matthew Pinsent, legendární čtyřnásobný olympijský vítěz ve veslování. Oldfield se na poslední chvíli vyhnul nebezpečné srážce s posádkami tím, že se potopil pod vodu.

Letošní 158. ročník slavného závodu se zařadil mezi nejdramatičtější v historii. Po restartu, ke kterému museli rozhodčí sáhnout teprve podruhé v dějinách, totiž došlo k dalšímu incidentu. Při lehké kolizi obou osmiveslic zlomil jeden v členů posádky Oxfordu veslo. Oslabený tým pak neměl v závodě, který měl být podle očekávání jedním z nejvyrovnanějších za poslední roky, žádnou šanci. Problémy vyvrcholily v cíli, kde jeden z oxfordských veslařů zkolaboval a musel být převezen do nemocnice.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články